VIDEO Sillamäel alustasid ultrajooksjad 24 tunni jooksu - rünnaku all on Eesti tipptulemus - üle 232 km

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 12 lähetas  Eesti kõige aegade legendaarseim ultrajooksja Peeter Vennikas Sillamäel rajale 24 tunni ja sellest "veidi kergema" ehk 100 km jooksust osavõtjad.

Osalejad jooksevad ööpäev läbi rannapargi terviseraja 2 km pikkusel ringil. Finiši aeg on pühapäeval kell 12. Mõned rajale läinud võtavad ette vaid maratonidistantsi. Näiteks Eesti maratonijooks grand old lady Leili Teeväli jookseb Sillamäel oma elu 274. maratoni.

Numbri all 1 rajale läinud Toomas Unt ütles vahetult enne starti Põhjarannikule, et tal on kindel plaan Sillamäel põrmustada Silver Eensaare nimel  alates 2015. aastast olev Eesti 24 tunni jooksu tipptulemus, ehk läbida ööpäeva jooksul rohkem kui 232, 433 kilomeetrit.

"Kõige suurem risk on, et võitu saab väike hääl peas hakkab karjuma, kas niipalju ikka on vaja. Aga olen seda meelt, et ei saa võitu. Keha on valmis, vaim on valmis. Kõige hullem on see, kui paduvihma hakkab tulema, aga ilmateade seda õnneks ei luba. Rada on hea, olen positiivselt meelestatud," sõnas ta.

Rekordiürituse ajal kavatseb ta muuhulgas tarbida värskelt pressitud mahlu, mille pudelid ta oma lauale valmis sättis. "Hommikul pressisime - peedi-, porgandi-, sellerimahlad," rääkis ta.

Unt alustas jooksu tempoga 10 kilomeetrit ühe tunniga ja esimese kolme tunniga oli ta läbinud 30 kilomeetrit. Kui ta suudab sellist ühtlast tempot hoida ja vältida pikemaid pause, siis peaks pühapäeva südapäevaks kogunema ligemale 240 km.

Idavirulastest on 24 tunni jooksul rajal Aet Kiisla, kes on ka selle erakordse võistluse peakorraldaja ja German Terehhov, keda võib igapäevaselt näha seljakotiga jooksmas oma Kohtla-Järve kodu ja Purul asuv Ida-Viru keskhaigla vahet, kus ta tööl käib. Kella 15.15ks oli Terehhov läbinud 27,9 ja Kiisla 25,8 km.

Osalejate jooksvaid vaheaegu Sillamäe ultral saab reaalajas jälgida siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles