Jõhvi spordikooli direktoriks on saamas ootuspäraselt Jevgeni Fedorenko

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Fedorenko saamisest Jõhvi spordikooli direktoriks hakati rääkima õige pea pärast Martin Repinski vallavalitsuse ametisse asumist suvel ja nüüd ongi nii minemas.  PEETER LILLEVÄLI
Jevgeni Fedorenko saamisest Jõhvi spordikooli direktoriks hakati rääkima õige pea pärast Martin Repinski vallavalitsuse ametisse asumist suvel ja nüüd ongi nii minemas. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Konkursikomisjon tegi vallavalitsusele ettepaneku kinnitada Jõhvi spordikooli direktoriks Jevgeni Fedorenko, kes  varem töötas vallavalitsuse vallavara spetsialistina ja on üle kuu aja olnud spordikooli direktori kohusetäitja.

Konkursikomisjoni liige, vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Maria Laanemäe ütles, et komisjoni üldarusaam oli selline, et kuna spordikoolis on väga tugev õppealajuhataja, kes tegeleb õppetööga, siis on juhtimist vaja tasakaalustada sellise inimesega, kel on tugev majanduslik pool. "Minu teada Fedorenko tegeleb sellega praegu ja on tegelnud ka varem ning päris edukalt. Mina toetasin teda ka sellepärast, et  tema visioon oli põhjalikum ja terviklikum," sõnas ta, märkides, et spordikooli direktori palk selgub läbirääkimiste käigus.

Jevgeni Fedorenko ütles, et Jõhvi elaniku ja lapsevanemana tahaks ta aidata kaasa sellele, et siin paraneksid spordiga tegelemise võimalused. Tal on plaanis ühendada kõik Jõhvi spordiobjektid peale jalgpallistaadioni ühe juhtimise alla. "Et oleks nende kasutamise ühine hinnapoliitika ja hooldus," sõnas ta.

Fedorenko saamine Jõhvi spordikooli etteotsa on olnud kõneaineks juba mitu kuud. See sai võimalikuks, kui vallavanem Martin Repinski veenis spordikooli senist juhti Helen Masti vabastama seda ametiposti ja pakkus talle vastukaubaks vallavalitsuse spordispetsialisti ametikohta. Mast võttis pärast pikka kaalumist selle ettepaneku vastu ja augustis sai Fedorenkost spordikooli direktori kohusetäitja.

Seejärel korraldas vallavalitsus spordikooli direktori konkursi, kus kandideeris Fedorenko kõrval ka Toomas Nõmmiste, kes on lõpetanud Tartu ülikooli kehakultuuri alal ning omab pikaajalist sporditöö kogemust, olles seotud nii treeneri- kui kohtunikutööga ning võistluste ja spordiklubide töö korraldamisega. Lisaks on Nõmmiste varem juhtinud ka Toila spordi- ja kultuurikeskust.

TOOMAS NÕMMISTE:  "Kui spordikooli nimetuses on sees sõna "kool", siis peaks selle asutuse eesotsas olema inimene, kel on olemas sellekohane haridus − spordi või pedagoogika alal."

Sellisele kogemuste pagasile vaatamata eelistas konkursikomisjon juba enne konkurssi eeldatavaks soosikuks kujunenud endist töökaaslast vallamajast, kelle varasemad kokkupuuted spordiga ja pedagoogikaga on olnud harvad. "Seda polnud ka nõutud. Juhtimiskogemus on mul olemas," sõnas Fedorenko, kes on juhtinud ka Ida prefektuuri majanduspolitsei üksust. "Aga see ei tähenda, et see koht tehti minule vabaks. See on vale mulje. Seda peab vallavalitsus põhjendama, miks nad mind eelistasid."

Fedorenko kandideeris viimastel kohalikel valimistel Nikolai Ossipenko poolt juhitavas valmisliidus Jõhvi - meie kodu, mis on praegu  Jõhvis ka võimul. Fedorenko tõi oma valimisliidule 57 häält ja jäi esimesena volikogust välja.

Toomas Nõmmiste sõnul ei ole ta konkursil "hõbemedali" võitmise üle pettunud. "Nende asjade üle, mis käivad üle peade, ei ole mõtet pettuda.  Kuid ma arvan, et kui spordikooli nimetuses on sees sõna "kool", siis peaks selle asutuse eesotsas olema inimene, kel on olemas sellekohane haridus − spordi või pedagoogika alal. See ei olnud ju näiteks kalmistuvahi konkurss," sõnas ta.

Toomas Nõmmiste kandideeris kohalikel valimistel Toila vallas Reformierakonna nimekirjas ja kogus 39 häält. Temal jäi volikogusse pääsemisest puudu kaks häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles