Jõhvi vene põhikoolis venib vaheaeg kaks päeva pikemaks

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuendatud Jõhvi vene põhikooli peauks on nüüd sisehoovis. Sisenejaid võtab vastu teatrigarderoobi moodi fuajee, mis ei meenuta millegi poolest keldrikorrusel asunud garderoobe. PEETER LILLEVÄLI
Uuendatud Jõhvi vene põhikooli peauks on nüüd sisehoovis. Sisenejaid võtab vastu teatrigarderoobi moodi fuajee, mis ei meenuta millegi poolest keldrikorrusel asunud garderoobe. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Selle aasta algul alanud Jõhvi vene põhikooli remont on lõppenud ja esimest korda helistatakse seal koolikella oktoobri viimasel päeval.

Jõhvi vene põhikooli õpilaste vaheaeg pikeneb kahe päeva võrra.

Füüsiliselt ei pea lapsed esmaspäeval ja teisipäeval kooli tulema, vaid teevad kodus e-õppepäeva. Samal ajal rassib täiskasvanud koolipere selle nimel, et ümberehitatud koolimaja saaks õppetööks valmis.

Pakitakse lahti

Direktor Irina Šulgina tõdes, et ainult naiste väega esmaspäevaks kõike ei jõuta. "Kolimine on küll lõpusirgel ja mööbel majas, aga kõik kastid pole veel lahti pakitud ja suurpuhastus on samuti tegemata. Meile on juba appi tulnud ka lastevanemad," rääkis ta neljapäeval.

Pidulik avamine koos pedagoogilise konverentsiga toimub 15. novembril ning sinna on kutsutud ka haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Riik toetas vene põhikooli ümberehitustöid 3,24 miljoni euroga.

Lepingujärgne tööde valmimise tähtaeg oli 17. august, aga ehitaja palus seda pikendada. Seetõttu veedeti esimene õppeveerand veel Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse tühjas õppekorpuses.

Reedel  käis asenduspinnaga tutvumas Jõhvi põhikooli direktor Liina Mihkelson, sest eesti kooliperet ootab samuti ees ajutine kolimine, küll alles natukene rohkem kui aasta pärast.

Tuleb kannatada 

"Pool maja on väga heas korras, teine pool nõukaaegne, aga uue kooli nimel tuleb kannatada, midagi pole teha," rääkis Mihkelson.

Jõhvi põhikool saab samuti toetust põhikooli õppehoonete investeeringute kavast ja projekti maksumuseks arvestatakse 7,2 miljonit eurot.

Plaanis on vana õppekorpus lammutada ning selle asemele uus ehitada, rääkis valla arendusnõunik Rein Luuse. Vahepealsest mõttest, et vana õppekorpus jäetakse alles ja uus koolimaja ehitatakse selle kõrvale, on loobutud. Küll aga säilitatakse söökla, aula ja vana spordisaali osa.

"Praegu valmistame ette arhitektuurikonkurssi, mille lähikuudel välja kuulutame. Seejärel läheb projekteerimiseks. Arhitektide väljakutse on selles, et tuleb ehitada ökonoomne koolimaja, mis vastaks liginullenergiahoone nõuetele," nentis Luuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles