Kohtla-Järve korteriühistutele terendab linnalt imepisike toetus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu Kohtla-Järve Lõuna mikrorajoonis Outokumpu tänaval. PEETER LILLEVÄLI
Korterelamu Kohtla-Järve Lõuna mikrorajoonis Outokumpu tänaval. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Kohtla-Järve linn kavatseb pärast ligemale kümne aastast pausi hakata taas toetama korteriühistuid, kuid toetussumma on esialgu imepisike - 30 000 eurot aastas kõigi ühistute peale ja sedagi piiratud tegevusteks, millle hulka ei kuulu remonditööd.

Kolmapäeval toimuva linnavolikogu istungi päevakorras on korteriühistutele toetuse andmise korra kinnitamine. Eelnõu kohaselt on ühistutel võimalik taotleda koolituskulude ja korterelamute elektripaigaldiste ja gaasiküttega korterelamute korstnate ja gaasipaigaldiste kontrolli (auditi) teostamise ning küttesüsteemi puhastamise ja elektripaigaldiste, küttesüsteemi ja ventilatsiooni korrashoiu toetust.

Koolituskulude maksimaalne toetus on kuni 50 eurot aastas. Audititoetuse suurus on 10 protsenti teenuse maksumusest, kuid mitte rohkem kui 200 eurot ühe taotleja kohta aastas. Elektripaigaldiste, küttesüsteemi ja ventilatsiooni korrashoiu toetuse suurus on samuti 10 protsenti  teenuse maksumusest, kuid mitte rohkem kui 200 eurot ühe taotleja kohta aastas. Seega, ühel korteriühistul on võimalik aasta jooksul saada toetust kuni 450 eurot.

Viimati maksis Kohtla-Järve linn eelarvest toetust korteriühistutele ligemale kümme aastat tagasi kompenseerides osaliselt remondikulusid. Näiteks 2008. aastal oli remonditoetusteks eelarvest eraldatud kaks miljoni krooni ehk ligemale 130 000 eurot. Toetuse maksmine lõpetati eelarve kärpimise käigus 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles