Tulivee salapiirituse keskus valmib kevadel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurgakvii saanud Tulivee salapiirituse keskuse rajamine läheb maksma 1,2 miljonit eurot. ERAKOGU
Nurgakvii saanud Tulivee salapiirituse keskuse rajamine läheb maksma 1,2 miljonit eurot. ERAKOGU Foto: Põhjarannik

Purtse jõe suudmes Liimala külas sai nurgakivi Tulivee salapiirituse keskus, millega tahetakse koguda ja säilitada mälestusi salapiirituseveost Soome aastatel 1919-1932.

Keskusesse tuleb  muuseumihoone koos majutusvõimalustega, välilava ja 15 meetrine vaatetorn. Tulevases hoones saab pidada seminare ja muid sündmusi, majutada inimesi ning suvisel ajal korraldada välikontserte. 2019. aasta mais valmivad hooned ehitab firma Trogar tellimusel Mapri Ehitus, projekteerija on AS Resand.

Tulivee keskuse juht Hannes Prits märkis, et on koos vennaga salapiirituse vedajate järeltulijad, pärit siitsamast külast. "Tahame tutvustada seda erilist perioodi Eesti uuemast ajaloost. Me oleme kogunud hulga piirituseveo alast materjali ning vahendeid, nende seas plaskusid, kanistreid, keha ümber kinnitatavaid piiritusenõusid ning me teeme ajaloo kogumises koostööd Viimsi Rannarahva muuseumiga," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles