Endine sots Toomas Nõmmiste liitus Reformierakonnaga

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Nõmmiste
Toomas Nõmmiste Foto: Põhjarannik

Neli aastat tagasi sotside ridades riigikogusse kandideerinud Ida-Virumaa spordielu aktivist Toomas Nõmmiste liitus Reformierakonnaga.

Nõmmiste ütles, et ta ei loo illusioone, et tal endal õnnestuks välja teenida koht riigikogus, aga tahab olla Ida-Virumaal toeks erakonnale, kelle vaated ettevõtluse arendamisele ja haridusele on talle lähedaseks muutunud. "Kuid kavatsen panustada valimiskampaaniasse rohkem aega kui neli aastat tagasi riigikogu valimistel," ütles R-Kioski piirkonna jaemüügijuhina töötav Nõmmiste, kes tegutseb ka jalgpalli- ja korvpallikohtuniku ning ürituste juhina. Sel sügisel kandideeris ta ka Jõhvi spordikooli direktoriks, kuid sai Jõhvi vallavalitsuse korraldatud konkursil Jevgeni Fedorenko järel teise koha.

2015. aastal sotside ridades riigikogusse kandideerides sai Nõmmiste 251 häält. Kaks aastat tagasi astus ta sotside ridadest välja, pärast seda kui partei juhtfiguurid andsid rohelise tule IRLi kuuluva endise peaministri Juhan Partsi saamisele Euroopa kontrollikoja liikmeks.

Nõmmiste ütles tookord Põhjarannikule, et kaalus erakonnast lahkumist juba mõnda aega. "Võib-olla olin ma poliitikasse minnes liiga idealistlik, kui arvasin, et tähtsad on ikkagi põhimõtted, aga mitte mingid arusaamatud kokkulepped. Kuid see Partsi lugu oli nüüd minule viimane piisk," sõnas ta.

Kõige enam parteistaaži aastaid on Nõmmiste kogunud Keskerakonnast, kuhu ta kuulus aastatel 1999-2013.

Nõmmistele vabanes koht Reformierakonna Ida-Virumaa piirkonna valimisnimekirjas pärast seda, kui esialgu siin kandideerida kavatsenud Iisakust pärit endine päästeameti juht Mati Raidma otsustas minna hääli püüdma hoopis Lääne-Virumaale. Praeguse seisuga on Reformierakonna esinumber Ida-Virumaal endine luurejuht Eerik-Niiles Kross. Nimekirja tippu kuuluvad ka Ida-Viru ringkonna esimees Maris Toomel ja praegune riigikogu liige ning endine Mäetaguse ja Jõhvi vallavanem Aivar Surva. Peale nende ja Nõmmiste kandideerivad veel ka  Lüganuse vallavanem Andrea Eiche, Kohtla-Järve volikogu liige Merike Peri, Toila volikogu liige Olesja Ojamäe, Narva volikogu liige Sergei Gorlatš ja  endine Iisaku vallavolikogu esimees Priit Palmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles