Saabunud talveilm pani Jõhvis tee-ehitustööd seisma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi promenaadi pikendamisel on suuremad tööd selleks aastaks ilmselt lõppenud, tegeldi eile seal tänavavalgustuse kaabli paigaldamisega. PEETER LILLEVÄLI
Kuigi promenaadi pikendamisel on suuremad tööd selleks aastaks ilmselt lõppenud, tegeldi eile seal tänavavalgustuse kaabli paigaldamisega. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Saabunud külm ja lumi panid Jõhvis seisma kahe suurema teeobjekti ehitustööd, mis tõenäoliselt lõpetatakse kevadel.

Jõhvi tänavune suurim tee-ehitusobjekt oli Pargi tänav, mille tööde lõpetamise tähtaeg pidi olema detsembris. Vallavalitsuse majandusnõunik Aivo Tamm ütles, et natuke jäi ajast puudu, et oleks saanud tööd valmis. Praeguse ilmaga ei lubanud ehitusjärelevalve aga hakata asfalteerimistöid tegema. "Umbes nädala jagu jäi puudu. Nüüd jäid tegemata kõnniteede asfalteerimine ning haljastustööd, mis lükkuvad ilmselt kevadesse. Kuigi mine tea, kui tuleb veel 10 kraadi sooja, siis saab ka need tööd lõpetada," sõnas ta.

Tööd venisid

Pargi tänava rekonstrueerimine venis korduvalt mitmel põhjusel. Vallavalitsus pidas hanke ettevalmistamisel läbirääkimisi vee-ettevõttega Järve Biopuhastus, kes plaanis Pargi tänava ja promenaadi alla jääva torustiku vahetust järgmisel aastal. See tähendanuks, et siis oleks tulnud tänavu ehitatud tänavad jälle üles kaevata. Kui vee-ettevõttega saadi kokkuleppele, seisid Pargi tänava tööd kaks nädalat torustikutööde tõttu.

AIVO TAMM: "Nüüd jäid tegemata kõnniteede asfalteerimine ning haljastustööd, mis lükkuvad ilmselt kevadesse. Kuigi mine tea, kui tuleb veel 10 kraadi sooja, siis saab ka need tööd lõpetada."

1,5 kilomeetri pikkust Pargi tänavat rekonstrueerib YIT Infra Eesti AS ning tänava uuendamine läheb koos käibemaksuga maksma üle 1,32 miljoni euro.

Ka Pargi tänavast piki linnapargi serva Puru teeni rajatava promenaadi pikenduse ehitus jäi seisma, kuid Tamme sõnul oli see juba hankesse sisse kavandatud. "Talvine tehniline paus oli promenaadi ehitusse planeeritud," sõnas Aivo Tamm. Promenaadi ehitustöid alustati augustis ning koos talvise pausiga on tööde valmimiseks ette nähtud 11 kuud ehk siis peab promenaadi pikendus valmis olema tuleva aasta sügisel.

Promenaadi pikendust ehitavad Jõhvi ehitusfirma Terre Ehitus ning Tartu ettevõte OÜ Tavt, kes võitsid hanke, pakkudes tööde hinnaks 808 238 eurot, kuigi eeldatav maksumus oli 737 125 eurot. Hankekomisjon leidis, et kuigi parim pakkumine ületas eeldatavat maksumust, ei ole kallinemine − 9 protsenti − oluline. Hinnalt järgmise pakkumise maksumus oli 871 276 eurot.

Mänguväljakud rajatakse

Praegu on Jõhvis välitöödest veel pooleli kahe laste mänguväljaku ja ühe treeningplatsi rajamise hanketöö. Kolme objekti projekteerimis-ehitustööd lähevad maksma koos käibemaksuga ligi 70 000 eurot. "Need hanked on töös ja ilm nende väljakute paigaldamist segada ei tohiks," lausus Tamm.

Praegu on pooleli ka kesklinna suurima laste mänguväljaku renoveerimistööd, mis on kestnud juba rohkem kui kuu aega. Sügisel võeti üles väljakul olnud munakivisillutis ning tõsteti pinnast, mis oli ära vajunud. Nüüd lubab vallavalitsus paigaldada sinna veel kaks uut atraktsiooni ning välja on tarvis vahetada 60 ruutmeetrit matte. "Järgmisel nädalal peaksid seal tööd valmis olema," lubas majandusnõunik Aivo Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles