MEEDIAKANGELASED 2018: Aasta päike - Kadri Jalonen

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta päike - Kadri Jalonen. KALEV PRITS
Aasta päike - Kadri Jalonen. KALEV PRITS Foto: Põhjarannik

Kui taevas Ida-Virumaa kohal säraks päike sama tihti ja eredalt nagu kohaliku turismiklastri eestvedaja Kadri Jaloneni nägu, ei tuleks kohalikel turismiettevõtetel ilmselt väga palju pead murda selle üle, kuidas madalhooaegadel toime tulla. Sest neid lihtsalt poleks.

Kadri Jalonen on ligemale kümme aastat suutnud koos hoida siinse turismiäriga tegelejaid. Vaatamata sellele, et osa neist on omavahel konkurendid või siis on neil lihtsalt küllaltki erinevad huvid, on Jalonen osanud leida selle ühisosa, mis paneb neid koos tegutsema. See suur ühine eesmärk on kogu Ida-Virumaa vastu pidev tähelepanu äratamine. Ta on teinud seda sellise sära, kire ja pühendumisega, et tulemused pole lihtsalt saanud tulemata jääda. Nii saab ka lõppeval aastal rääkida Ida-Virumaad külastanud turistide arvu uutest rekorditest.

Kui norida tahaks, siis ehk vaid selle üle, miks sellisel vahval kooslusel peab nii jube nimi olema nagu klaster. Aga küllap on siinkohal tegu projektikirjutajate kohustusliku sõnavaraga.

Samasugust indu selle koosluse vedamisel jagus Jalonenil suvel ka aktsiooni "Ida-Virumaa tantsib" korraldamisel, kus ühel nädalavahetusel tantsiti viieteistkümnes põnevas paigas, millest valmis ka äge videoklipp. Seegi oli osa Jaloneni teoreemi "Ida-Virumaa on äge ja põnev paik" lõputust tõestamisest.

Kes olid teised Ida-Virumaa meediakangelased 2018, saab lugeda ja vaadata 29. detsembril ilmunud Põhjaranniku paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles