Jõhvi ei leia teehooldajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavalitsus usub, et vaatamata väikesele ajavarule, õnnestub Jõhvil siiski lähima kahe nädala jooksul teehooldaja leida ning valla teed ei upu eeloleval talvel lumme.
Vallavalitsus usub, et vaatamata väikesele ajavarule, õnnestub Jõhvil siiski lähima kahe nädala jooksul teehooldaja leida ning valla teed ei upu eeloleval talvel lumme. Foto: Peeter Lilleväli

Kui Jõhvi vald ei suuda kahe nädala jooksul leida oma tänavatele hooldajat, võivad need jääda koristamata, sest senise hooldusfirmaga sõlmitud leping lõpeb.

Eile kogunes Jõhvi vallavalitsus erakorralisele istungile, et tõdeda: 20. septembril välja kuulutatud kiirhange kukkus läbi. Neist seitsmest firmast, kellele vald tegi ettepaneku hankel osaleda, väljastades neile hankedokumendid, ei teinud oma pakkumist mitte ükski.

Oma pakkumise esitas küll OÜ Sepmar, mis on rohkem tuntud ehitusfirmana, ent seda ei saanud arvestada, kuna talle polnud hankekutset tehtud.

Leige huvi

Kui viiest firmast ei tulnud üldse mingit vastust, siis kaks ettevõtet teatasid oma loobumisest kirjalikult. OÜ SKVEOD andis teada, et tal pole piisavalt vabu töökäsi, et seda tööd endale võtta. OÜ Exarent aga tõdes, et pole valmis enamikku oma tehnikast ühe lepingu alla kinni panema.

Hankekomisjoni liige, vallavalitsuse õigusnõunik Indrek Arming ütles, et osa firmade puhul oligi loobumise põhjuseks asjaolu, et hanketingimustes oli punkt, mille kohaselt ei tohi Jõhvi teid hooldavatel masinatel olla lepingulisi kohustusi teistel objektidel. "Mõnedele oli see tingimus ahistav ning me võtsime selle välja," teatas Arming.

ASi ISS Eesti Ida regiooni juhataja Valentin Korkus ütles, et nemad loobusid, kuna hange on kavandatud nii lühikesele ajaperioodile - 1-6 kuud. "See vajab päris suuri investeeringuid ja me ei riski osta vajalikku tehnikat, olemata kindlad, et saame lepingu pikemaks ajaks," sõnas ta. Korkus lisas, et nad said hankedokumendid kätte neljapäeval ning pakkumise pidid tegema juba teisipäevaks. "See aeg oli kohutavalt lühike. Seal peab ikka hulga pabereid läbi vaatama ning põhjalikult kõike kaaluma," rääkis ta.

Eile erandkorras kogunenud vallavalitsus otsustas korraldada uue läbirääkimistega hanke, kutse saadeti seekord seitsmele firmale - enamik neist sai dokumendid ka eelmises hankes. Pakkumisi oodatakse 6. oktoobriks.

Vallavanem Tauno Võhmar jäi tekkinud olukorda kommenteerides napisõnaliseks: "Kindel on see, et mitte midagi pole kindel. Ootame selle 6. kuupäeva ära, äkki midagi ikka tuleb," sõnas ta.

Hankes on Jõhvi vald seekord jaganud territooriumi kolmeks: põhja-, lõuna- ja linnapiirkonnaks. Esimese puhul on etteantud igakuine hind 7000, teise puhul 8000 ning linnatänavatel 25 000 eurot.

Takistav kohtuvaidlus

Tänavu kevadel takerdus vallavalitsuse väljakuulutatud tänavahoolduse riigihange aastateks 2011-2015 vaidluste taha. Kuigi parima pakkumise teinud Coniery tunnistati võitjaks, vaidlustas selle otsuse teine konkurent - N&V. Viimane viis kaebuse riigihangete vaidlustuskomisjoni ning suutis seal tõendada, et Coniery on esitanud valeandmeid oma käibe kohta, misjärel komisjon tunnistas Coniery kvalifitseerunuks ning võitnuks tunnistanud korraldused kehtetuks.

Siis lükati tagasi ka teise pakkuja, N&V pakkumus, kuna see ületas hankelepingu eeldatavat maksumust. Kui vallavalitsus eeldas maksta nende tööde eest nelja aasta jooksul 1,3 miljonit eurot, siis N&V küsis 2 miljonit.

Ka selle otsuse vaidlustas N&V vaidlustuskomisjonis, leides, et tema peab automaatselt ainsa järelejäänud pakkujana võitjaks tulema. Komisjon andis siiski seekord õiguse vallavalitsusele ning N&V viis asja kohtusse.

Kuni lahendit selles vaidluses pole, ei saa vallavalitsus ka suurt hanget välja kuulutada.

Praeguse teehooldajaga, OÜga Coniery sõlmitud leping kehtib 15. oktoobrini. Kuna leping on sõlmitud suvise hoolduse kohta, siis pikendada seda ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles