Postkontorite võrk tõmbub veelgi koomale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve Järve linnaossa võib tulevikus alles jääda vaid kaks postkontorit - kaubanduskeskuses Vironia ja Põhja allee 4 asuvas Säästumarketis.
Kohtla-Järve Järve linnaossa võib tulevikus alles jääda vaid kaks postkontorit - kaubanduskeskuses Vironia ja Põhja allee 4 asuvas Säästumarketis. Foto: Peeter Lilleväli

Eesti Post ei välista Ida-Virumaa postiteeninduse korraldust revideerides, et osa postkontoreid suletakse. Esmajärjekorras võib see juhtuda Sompas, Orul ja Toilas.

ASi Eesti Post kommunikatsioonijuhi Inge Suderi sõnul ei ole esialgu veel paika pandud Sompa, Oru ja Toila postiteenuste reorganiseerimise täpne tähtaeg. Kuid kindlasti tehakse muudatused juba enne käesoleva aasta lõppu.

Suder märkis, et kõik loetletud postkontorid osutavad teenuseid minimaalses mahus ja töötavad kahjumiga. Näiteks Sompa postkontorist saadeti möödunud kuul vaid üheksa tähitud kirja ega saadetud ühtegi pakki.

Sompa postitöötaja kinnitas Põhjarannikule, et kliente on seal tõesti väga vähe - päevas käib võib-olla 2-3 inimest. Peamiselt külastavad postkontorit inimesed, kes tahavad elektri eest maksta, sest see teenus on tasuta, või siis osta marki või ümbrikku.

Inimesi postiteenusteta ei jäeta

Eesti Posti kinnitas, et postkontorite töö reorganiseerimine ja nende sulgemine ei tähenda sugugi seda, et elanikud ei saa enam postiteenuseid kasutada. Neid teenuseid võib saada kirjakandja vahendusel.

"Kui keegi soovib saata pakki, tähitud või väärtkirja, tellida ajalehti-ajakirju, maksta arveid või osta postmarki, postkaarti või ümbrikku, siis võib kirjakandja koju tellida," ütles Inge Suder. "Seda saavad teha kõik maapiirkonnas (küla, asula või asustatud punkti territooriumil) lähimast postkontorist kaugemal kui 5 km elavad või asuvad füüsilised ja juriidilised isikud. Teenus on tasuta."

Sompas ja Orul tehakse erand

Hoolimata sellest, et juriidiliselt on Sompa ja Oru vaid Kohtla-Järve linnaosad, tehakse nende elanikele erand ja postitöötaja kojukutse on neile samuti tasuta. Postitöötaja visiidi aeg lepitakse eelnevalt kokku ja see toimub tööpäeva jooksul. Kirjakandja saab koju tellida Eesti Posti klienditeeninduskeskuse telefonil 1661 esmaspäevast reedeni kella 9-18 ja laupäeviti kella 9-15 (välja arvatud riiklikel pühadel) või Eesti Posti kodulehel (www.post.ee/kirjakandja).

Postisaadetisi toimetavad postkastidesse ja elanikele kätte endiselt kirjakandjad. Kui klient soovib saadetist kätte saada postkontoris, võib ta tellida selle temale mugavama asukohaga postkontorisse.

Postkontorist postipanga vahendusel pensioni kätte saama harjunud pensionäridel soovitatakse kasutada pensioni koju tellimise teenust või pöörduda pensioniametisse ja taotleda pensioni kojutoomist tasuta. Arvete maksmiseks võib pankadega sõlmida otsekorralduslepingud.

Sulgeda võidakse teisigi kontoreid

Eesti Post informeeris Kohtla-Järve linna juhtkonda, et ebarentaabluse tõttu võidakse lisaks Sompa ja Oru postkontorile sulgeda ka kaks Järve linnaosas asuvat kontorit - Outokumpu 13 (Konsumi poes Lõuna mikrorajoonis) ja Ravi 10 (polikliiniku hoones). Inge Suder märkis, et majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse "Nõuded universaalse postiteenuse osutamiseks kasutatavatele juurdepääsupunktidele ja nende paiknemisele" kohaselt ei ole Eesti Post kohustatud pidama selles piirkonnas nii palju alaliselt töötavaid postkontoreid. Sulgemise korral püütakse kontorites töötavatele inimestele leida koht ettevõtte teistes asutustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles