Jõhvi korrastab ülekäiguradasid

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahe tänav 3 asuva maja sissesõidutee juures piirab sõitjaid liiklusmärk, mida üheski seaduses olemas ei ole.
Vahe tänav 3 asuva maja sissesõidutee juures piirab sõitjaid liiklusmärk, mida üheski seaduses olemas ei ole. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi vallavalitsus on alustanud oma ülekäiguradade märgistuse, aga ka valgustuse parandamist, mille vajalikkusele on viidanud ka politsei. Lisaks saavad mitmed kohad endale õueala märgid.

Politsei saatis Jõhvi vallavalitsusele nimekirja probleemsetest kohtadest, kus tuleks liiklusohutuse eesmärgil muuta kas märgistust või panna lisavalgustus, mis aitaks tõsta liiklusohutust linnas. Lisaks paluti kõrvaldada liiklusmärgid, mis ei ole liiklejatele üheselt mõistetavad ega ole kooskõlas kehtivate seadustega.

Helkurümbris aitab

Politsei ettepanek oli panna lisavalgustus Narva mnt 3. ja 5. maja juures asuvale ülekäigurajale, kuna haljasalal asuvate puude tõttu ei ole teeületamise võimalust ootavaid inimesi hästi näha. Samuti aitaks lisavalgustus tõsta majadevahelise ala turvalisust. Lisaks vajaksid sama ülekäigukoha juurde paigaldatud liiklusmärgid helkurriba, et need oleksid inimestele paremini nähtavad.

Ülekäiguraja märgid on puudu Rakvere-Rahu ja Rakvere-Tammsaare teeristil. Ka sinna paigaldatavatele märkidele on vaja lisada helkurümbrised. Märgistus seal jäi taastamata pärast promenaadi ehitust ning kuna peagi valmib selles piirkonnas ka uus kaubanduskeskus, suurendab see liiklemist selles rajoonis, mistõttu on korralik märgistus hädavajalik.

Politsei tegi ettepaneku ka õueala märkide paigaldamiseks Veski, Vahe, Aasa, Oru, Põllu, Kirde, Soo, Salme ja Nooruse tänava piirkonda, kuna elanikud kaebavad, et piirkonnas sõidetakse suure kiirusega ning sinna pargitakse veokeid. Politsei hinnangul on õueala märk seal õigustatud, kuna eramute rajoonis on teed kitsad ja kõnniteed puuduvad. Kuna piirkonnas puudub tänavavalgustus, on suurel kiirusel keeruline märgata jalakäijaid ja jooksvaid lapsi.

Teiste märkuste seas paluti Vahe tn 3. maja juurest eemaldada liiklusmärk, mis ei ole seadusega kooskõlas ega inimestele üheti mõistetav. Tegemist on märgiga, mille kohaselt on piiratud enam kui 1,5 tonni kaaluvate sõidukite liikumine.

Saavad paari nädalaga korda

Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialisti Aivo Tamme sõnul olid kõik politsei tehtud märkused õigustatud ning probleemsete kohtadega tegeletakse. "Tegelesime nendega juba enne, märgukiri ilmselt küll kiirendab seda protsessi," ütles Tamme, kelle sõnul on probleemseid kohti linnas veelgi ning ka nendega tegeletakse. Järgmise paari nädala jooksul peaks politsei nimetatud kohtades ka märgistus korda saama.

"Vähemalt selles osas, mis puudutab ülekäiguradasid, on kõik märkused väga õiged," lausus Tamme. Õueala märkide paigaldamine pole veel kindel.

Samuti teeb vallavalitsus Vahe tänav 3 asuva maa omanikule ettekirjutuse olematu liiklusmärgi eemaldamiseks. Kuna tegemist on erasissesõiduteega, mitte linnatänavaga, siis on märgi eemaldamine sissesõidutee omaniku, mitte vallavalitsuse ülesanne.

Tamme sõnul on ka varem olnud juhuseid, kus viidatakse märkidele, mida tegelikult kasutuses ei ole. Nii näiteks on Jõhvi viaduktil jalakäijate liikumiskeelu märgil inimesele punane kriips peale veetud. "Selline märgikasutus on täiesti olemas ning tegelikult teeb see liiklejaile paremini selgeks, et jalakäijad pole viaduktile lubatud," põhjendas ta märgi kasutamist ning lisas, et viaduktil kasutatud märk võetakse maha siis, kui alustatakse remonditöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles