Ida-Viru klubid ei rutta Levadia tähti endale haarama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia kaitse üks tugisambaid ja Eesti meistriliiga kauaaegne mängija Andrei Kalimullin (vasakul) ei välista, et võib järgmisel hooajal esineda mõne Ida-Viru klubi meeskonnas.
Levadia kaitse üks tugisambaid ja Eesti meistriliiga kauaaegne mängija Andrei Kalimullin (vasakul) ei välista, et võib järgmisel hooajal esineda mõne Ida-Viru klubi meeskonnas. Foto: Matti Kämärä


Hoolimata hooaegadevahelisest pausist Eesti jalgpallis, mil meeskonnad puhkavad, on spordiajakirjanduses pommina plahvatanud uudis kauaaegses tippklubis Levadia toimuvate reformide kohta. Uued treenerid on teinud panuse koosseisu noorendamisele, mistõttu on klubist lahkunud mitu tippmängijat. Kas neist kedagi on uuel hooajal Ida-Viru klubidesse oodata, seda küsisime kohalike klubide juhtidelt.

Levadia uued treenerid Marko Kristal ja Indrek Zelinski jätsid hüvasti kuue põhikoosseisu mängijaga. Kahel neist on Ida-Virumaa juured - need on narvalane Jevgeni Novikov, kelle kontos on 13 mängu Eesti koondise koosseisus, ja kohtlajärvelane Andrei Kalimullin, kes oma 386 meistriliiga mänguga kuulub kümne kõige pikema karjääriga mängija hulka ning on Levadia koosseisus kuuel korral Eesti meistriks tulnud. Venemaalt pärit Nikita Koljajev ilmutas end Eesti jalgpallis esmakordselt Sillamäe Kalevi koosseisus. Lepingud lõpetati ka palju aastaid meeskonna kapteniks olnud Konstantin Nahaga, samuti Narva Transis mänginud Aleksandr Volodini ja leedulase Šarunas Povilasega.

"Ausalt öeldes ei olnud lepingute lõpetamine klubis toimuvat arvesse võttes ootamatu. Peasponsori üsna keeruline majanduslik seisukord koos teiste asjaoludega viis selleni, et jäime esimest korda pjedestaalikohtadest ilma. Teisalt tahaksin lihtsalt korrastada oma mõtteid - olen ju andnud klubile 12 aastat ja lahkumine pole kerge," rääkis Tallinna klubi kaitseliini üks tugisambaid Andrei Kalimullin. "Enda kohta võin öelda, et tunnen end tugevana ja tahaksin veel paar aastat meistriliigas mängida. Ma ei välista võimalust mängida Ida-Viru klubis, pealegi pole see piirkond mulle võõras, kuid seni pole pakkumisi tulnud."

Kuhu satub Kalimullin?

"Näeksin neid mängijaid meeleldi Lootuse koosseisus, kuid nad on profid ja nende teenuste eest tasumiseks pole meil praegu võimalusi," ütles Kohtla-Järve Lootuse juht Andrei Škaleta.

"Võin öelda, et Konstantin Nahka meie meeskonnas oodata ei ole. Teiste osas ei oska kommenteerida, sest küsimus ei ole hetkel päevakorral," märkis Kalevi spordidirektor Igor Saveljev. "Meeskond on puhkusel ja juhtkond välismaal, kus peab läbirääkimisi uue peatreeneri kandidaadi üle."

Varem on Sillamäe klubi president Aleksandr Starodubtsev teatanud, et endine peatreener Vladimir Kazatšonok jätkab klubis tööd treeneri-konsultandina, samas kui peatreeneri koht on esialgu vakantne.

Narva Transi president on rahulik

Peatreeneri otsingutega tegeleb ka Narva Transi juht Nikolai Burdakov: "Kahjuks puudub Aleksei Jagudinil tööks vajalik litsents, Tallinna Kaleviga samuti meistriliigasse jõudnud Sergei Ratnikoviga aga ei näi koostöö jätkamine võimalik." Nädal varem märkis Burdakov, et Narva meeskonda ootavad ees suured muutused - vahetub ligi pool koosseisu. Kuid Levadias vabanenud mängijatele ta eriti ei looda.

"Ausalt öeldes ei tunne ma erilist soovi neid mehi kutsuda. Need on mängijad, kes on oma tipus juba olnud, aga mina tahaksin näha uusi, vähe tuntud nägusid. Kuid ma ei heida nende kutsumise mõtet täielikult kõrvale. Kõik sõltub sellest, kuidas me valikuid teeme," nentis Burdakov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles