Radiaatorid ei suuda koolimaja soojaks kütta

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Paju koolis ei tule küttesüsteem külma ilmaga tekkinud koormusega toime. Selle tagajärjel on mõned ruumid väga külmad.
Narva Paju koolis ei tule küttesüsteem külma ilmaga tekkinud koormusega toime. Selle tagajärjel on mõned ruumid väga külmad. Foto: Ilja Smirnov

Narva Paju kooli küttesüsteem ei tule külmaga kuigi hästi toime - mitmes ruumis on temperatuur liiga madal. Tervikuna aga on piirilinna koolid esimese tõeliselt talvise nädala üle elanud õppetööd katkestamata.

Narva Paju kooli majandusjuhataja kabinetis on 13 soojakraadi, füüsikakabineti laboris +11, aulas +10 ja huvijuhi kabinetis ainult 9 kraadi sooja. Sellised näidud teatas linnavara- ja majandusametile kooli direktor Ljudmila Smirnova.

Teisipäeval antakse soojust juurde

"Ajal, kui niisugust pakast veel ei olnud, oli nendes ruumides kõrgeim temperatuur 17 kraadi. Laboris ja aulas on aknad kinni teibitud, kuid see ei anna efekti. Huvijuhi ja majandusjuhataja kabinetis on pakettaknad. Nendes kabinettides on vaja kiiremas korras küttesüsteemi remontida," kirjutas direktor.

"Klassiruumides on normaalne temperatuur," lisas direktor Põhjarannikule.

Linnavara- ja majandusameti direktor Tamara Luigas ütles eile Põhjarannikule, et kütteprobleemidega on koolis hakatud tõsiselt tegelema.

"Teisipäeval tehakse küttesüsteemi parandused ja peaks hakkama soojem. Kõik on seotud sellega, et Paju koolis on välissoojustus tegemata, küttesüsteemi võimsusest aga jääb praeguste külmadega väheseks," selgitas Luigas.

Tema andmeil pole teistest Narva koolidest selliseid kaebusi kostnud.

Puudused likvideeritakse pärast külmi

Eelmises Põhjaranniku numbris kirjutasime, et täiesti uue küttesüsteemi puuduste tõttu kannatab ka Narva laste loomemaja. Kogu hoone, sealhulgas tehnovõrkude remont lõppes alles augustis, sellegipoolest on kontserdisaalis kõigest 17 kraadi sooja, suures saalis 16 ja tantsusaalis ainult 14 kraadi.

Remonti teinud töövõtjale, Paide osaühingule Tafrix saadetud kiireloomulisele kirjale sai linnavara- ja majandusamet juba ka vastuse: firma tunnistab nõuet teha garantiitööd.

"Nad ei vaidle vastu," kinnitas Luigas. "Kahjuks peab olukorra parandamiseks radiaatorid küttevõrgust välja lülitama. Et see ei tekitaks veelgi suuremat kahju, otsustati probleemi lahendamisega tegelema hakata siis, kui ilm läheb soojemaks."

Pakane ei hirmuta

Larissa Degel, kes tegeleb Narva linnavalitsuses haridusküsimustega, arvab, et Narva koolid tulid möödunud nädala karmi pakasega hästi toime - külm ei mõjutanud õppetööd peaaegu üldse. Ta märkis, et peaaegu kõikides Narva koolides on linn välja vahetanud aknad nendes ruumides, kus lapsed veedavad palju aega.

"Niisugust asja nagu palju aastaid tagasi, mil pakane võis halvata õppetöö ja lapsed jäid massiliselt kooli tulemata, nüüd ei ole. Paljudel vanematel on ikkagi võimalik lapsed autoga kooli tuua, aitab ka koolibuss. Ükski Narva kool ei ole tänavu tunniplaani muutnud ega tunde ära jätnud," ütles Degel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles