"Kevadtorm" vallutab Kohtla-Järve

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala lõpust alustasid "Kevadtormi" üksused Lääne-Virumaal kokkuharjutamist. Tänasest on õppuse peamiseks tegevuspaigaks Ida-Virumaa.
Eelmise nädala lõpust alustasid "Kevadtormi" üksused Lääne-Virumaal kokkuharjutamist. Tänasest on õppuse peamiseks tegevuspaigaks Ida-Virumaa. Foto: RAUNO VOLMAR/KIRDE KAITSERINGKONNA TEAVITUSKESKUS

Täna Ida-Virumaa piiri ületanud suurõppus "Kevadtorm" toob homme Kohtla-Järve tänavatele paar pataljonitäit võitlejaid ja soomukid. 

Ajateenijate pataljon koos toetusüksustega pidas eile esimesi õppelahinguid Kirde kaitseringkonna ülema kolonelleitnant Martin Heremi juhtimisel, rünnates vastast Lääne- ja Ida-Virumaa piiril.

Täna liigub õppus Ida-Virumaale ning laupäeval patrullivad "Kevadtormil" osalevad üksused Kohtla-Järve tänavatel, kus võib näha liikumas kahte õppusel osalevat pataljoni. Lisaks kaitseväelastele liigub linnas üle 250 kaitsevärvides liiklusvahendi, sealhulgas maasturid, veoautod ja soomukid.

Õppus linnatänavaid ei sulge, küll peavad liiklejad arvestama suurenenud liikluskoormusest tingitud võimalike viivitustega. Õppuse käigus kasutatakse Järveküla teed, Uus-Tehase, Ehitajate, Olevi, Torujõe ja Kalevi tänavat. Korraldajad paluvad jälgida ajutisi liikluspiiranguid ja reguleerijate märguandeid.

Relvastatud kaitseväelased harjutavad linnas patrullimist, mis on üks osa õppuse "Kevadtorm" käigus läbiviidavatest harjutustest. Kohtla-Järvet läbivad 12. mail üks reservväelastest ja üks ajateenijatest koosnev pataljon. Kaitseväelased võivad patrullharjutuse käigus kasutada imitatsioonivahendeid käsitulirelvade tule imiteerimiseks, millesse palutakse linnaelanikel mõistvalt suhtuda.

Ajateenijate ja reservväelaste koostegevust treeniv õppus "Kevadtorm" algas 3. mail. Esimese etapi käigus harjutatakse ümberpaiknemist, teises etapis eri üksuste ja väeliikide koostegevust. Õppuse tegevus toimub 3.-11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere vallas. Teises pooles laieneb tegevusala Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valla territooriumile. Aasta suurima õppuse "Kevadtorm" viimasel päeval, 19. mail toimub lõpurivistus.

Patrullharjutusi on Eesti linnades korraldatud juba ka varem, näiteks Tartus. Sel aastal peetakse "Kevadtormi" kümnendat korda, Virumaale jõudis õppus kuuendat korda. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles