Politsei paneb pühade ajal roolijoodikud kongi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matti Kämärä
Foto: Matti Kämärä

Ida prefektuur kavatseb tänavuste jaanipühade ajal kõik vahelejäänud roolijoodikud juhtimiselt eemaldada ning neile aresti taotleda.

Prefektuuri piirkondliku politseitöö talituse juht korrakaitsebüroo juhi ülesannetes Ain Kruuse ütles, et tänavu plaanitakse joobes juhte tavapärasest karmimalt kohelda. Vahelejäänud toimetatakse politsei kinnipidamiskambrisse ning järgmisel päeval taotletakse kohtult karistuseks aresti. "Eks edasi peab juba kohus otsustama. Aga kuna tegemist on väga raske rikkumisega ja joobes juhid pole ohtlikud ainult endale, vaid ka teistele liiklejatele, siis on eesmärk nad kohe liiklusest eemaldada," rääkis Kruuse.

Tema sõnul on politsei prioriteetideks eelolevate pühade ja koolide lõpupidudega seoses lisaks joobes juhtide väljaselgitamisele ka avaliku korra tagamine. "Politseil on üldjuhul teada kohad, kus lõpupeod toimuvad, mistõttu sellised kohad võivad kontrollobjektiks sattuda. Paraku näitab praktika, et liigne alkoholitarbimine võib alaealiste seas kaasa tuua mürgistusi," rääkis Kruuse. Ta lisas, et kahjuks muutuvad joobes alaealised tihti hulljulgeks ning sellise käitumise tagajärjed võivad olla traagilised. Sellest tulenevalt pöörab politsei tema sõnul kindlasti senisest suuremat tähelepanu alaealiste toimepandavatele rikkumistele.

"Sellega seoses on meil ka sõnum kooli lõpetavate laste vanematele, et nad oleks kursis, kus ja kuidas nende lapsed pidutsevad, ning käiksid ka ise kontrollimas," rääkis Kruuse, lisades, et politseil pole midagi koolilõpuürituste vastu, kuid alaealistel on alkoholi tarbimine seadusega keelatud.

Samuti hoiatab politsei täiskasvanuid alaealistele alkoholi ostmise eest, mis on samuti seadusega karistatav tegevus.

Tänavu suurendatakse pühade ajal traditsiooniliselt patrullide arvu. "Graafikud on tehtud nii, et võimalikult rohkem välipatrulle oleks tänaval, ning kaasatud on ka suurem osa piirkonnapolitseinikke," rääkis Kruuse. Ta lisas, et tänavu kaasatakse patrullimisse ka mullusest rohkem abipolitseinikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles