Politsei küsis aresti 17 roolijoodikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul sõitis Kohtla-Järvelt Jõhvi suunas liikunud Honda tagant sisse politsei peatatud autole, põhjustades ahelavarii.
Eile hommikul sõitis Kohtla-Järvelt Jõhvi suunas liikunud Honda tagant sisse politsei peatatud autole, põhjustades ahelavarii. Foto: Peeter Lilleväli

Reedest kuni esmaspäevani tabas politsei kontrollaktsioonide käigus Ida-Virumaal kokku 25 purjus juhti, kellest 17-le taotleti kohtus aresti ning kuue roolijoodiku suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Üks ekstreemsemaid lugusid sai alguse jaanilaupäeva õhtupoolikul, kui politseipatrull, sõites Jõhvi viadukti suunas, andis teed sillalt alla sõitnud päevinäinud hõbedasele BMW-le. "Auto oli silmanähtavalt halvas tehnilises seisukorras: puudus esistange, suunatuled olid eri värvi ja rooste laiutas igal pool. Roolis oli ehmunud näoga juht ja kõrval blond näitsik," rääkis Jõhvi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Annika Elm.

BMW põgenes politsei eest

BMW liikus viaduktilt alla Uue tänava poole ja sealt edasi Kooli tänavale. "Otsustasime sõiduki kontrolliks peatada ning andsin sinise ja punase vilkuriga peatumismärguande, lisades ka helisignaali. BMW juht ei reageerinud peatumismärguandele, vaid lisas seepeale kiirust ning võttis suuna Jõhvi tööstuspargi suunas," meenutas Elm.

Politseipatrull edastas info põgeniku kohta ka kõigile teistele piirkonnas olnud patrullidele. Jõhvi tööstuspargi juures liikus BMW juht mööda auklikke kõrvalteid kalmistu suunas ja sealt üle põldude Sompa poole. Tammiku poolt tuli samal ajal vastu teine politseiauto, kes samuti andis BMW-le korralduse peatuda. Juht eiras seda ja põgenemine jätkus. Tammiku-Kukruse tee 4. kilomeetril pööras BMW asfaltteelt ära kruusateele, kuid peatus järsku. BMW juht lõi tagumise käigu sisse, aga sel ajal jõudsid kaks patrullautot masina ära blokeerida ja tõkestada selle edasist liikumist.

"Kui juhti kontrollisime, siis selgus ka põhjus, mis teda sundis politsei eest põgenema. 26aastasel mehel puudus juhtimisõigus ja lisaks tuvastati tal alkoholijoove. Loomulikult ei osanud mees ka oma käitumist põhjendada, lisas vaid, et ostis BMW endale sama päeva hommikul ja oli nüüd tulnud sellega proovisõitu tegema," rääkis Elm.

Sõiduk teisaldati, mees viidi Jõhvi arestimajja ning eile mõistis kohus noorele mehele 25 päeva aresti, ehkki politsei taotles 30 päeva.

Ida prefektuuri piirkondliku politseitöö talituse juht Ain Kruuse rääkis, et üks roolijoodik, kes tabati Kiviõlis, oli eelnevalt auto Rakverest varastanud.

Kurtnas saadi autoroolist kätte naisterahvas, kes toimetati arestimajja ning kelle 3aastane laps anti selleks ajaks üle vanaemale.

Joobes juhid ka tööpäeval

Kruuse sõnul oli kõige üllatavam see, et ka eile hommikul, kui algas töönädal, saadi Narva piirkonnas kätte neli purjus juhti, üks neist veoauto roolis. "Hämmastab, et inimesed ei suuda õigel ajal pidutsemist lõpetada," tõdes ta. Tema sõnul oli tänavu jaanipühade paiku purjus roolikeerajaid siiski veidi enam kui kahel eelneval aastal.

Kihutajaid jäi pühade paiku Ida politsei haardesse 30. Neist kõige jultunum oli reedel Narva lähistel kinni peetud mootorrattur, kelle kiiruseks fikseeriti 209 km/h seal, kus lubatud piirkiirus oli 90. "Omal ajal oli aeglasemate lennukite kiirus 250 ringis," tõi ta võrdluseks.

Joobes alaealisi tabas politsei jaanipühade ajal maakonnas 22. Intsidente, kus inimesed oleks tõsisemalt viga saanud, ei olnud. "Üldiselt möödusid peod enam-vähem rahulikult. Ehk oli oma osa vihmasel ilmal, mis osa inimesi koju jättis. Oli ka konfliktiolukordi, kuid need suudeti kohapeal lahendada," sõnas Kruuse.

Eile hommikul toimus politseioperatsiooni "Kõik puhuvad" käigus Kohtla-Järve ja Kukruse vahelisel teelõigul ahelkokkupõrge. "Üle tunni oli politseioperatsioon saanud kesta, kui Jõhvi suunas liikus suurel kiirusel sõiduauto Honda Civic, mille roolis olnud naine ei pannud tähele kolonnis seisnud autosid, mille juhtidele parasjagu puhumistesti tehti," rääkis prefektuuri pressiesindaja.

Honda sõitis otsa Volkswagen Golfile, mis põrkas vastu Citroën Berlingot, viimane omakorda vastu Volkswagen Golfi. Juhtunud liiklusõnnetuses õnneks inimesed vigastada ei saanud. Avariis osalenud autode juhid olid kained.

Ta lisas, et avarii ajal oli politsei operatiivsõiduk sündmuskoha juures põlevate vilkuritega ning kui patrullpolitseinikud küsisid pärast ahelavariid teistelt juhtidelt, kas põlevate vilkuritega operatiivsõidukit ei olnud märgata, küsiti politseinikelt vastu, kuidas nii rumalat küsimust saab esitada.

Sõiduautode omanikud said omavahelisele kokkuleppele ja pöördusid kindlustusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles