Jõhvi vallavalitsus Tsentraali edasi jääda ei taha

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui volikogu vallavalitsuse lahkumissoovi heaks kiidab, jäävad need ruumid Tsentraalis juba jaanuaris tühjaks.
Kui volikogu vallavalitsuse lahkumissoovi heaks kiidab, jäävad need ruumid Tsentraalis juba jaanuaris tühjaks. Foto: Matti Kämärä

Õigustatud on Jõhvi vallavalitsus seltsimajja üle viia, ent mitte vahepeal aastaks ajutisele pinnale kolida, leiavad mõned vallavolikogu liikmed.

"Põhjendatud on vallavalitsus seltsimajja üle viia, ja mitte üksnes majanduslikult: Jõhvi on piirkonna keskus ja väärib väärikat esindushoonet. Kuni seltsimaja renoveerimistööde lõpuni oleks vallavalitsusel aga mõttekam Tsentraalis edasi olla," leiab Jõhvi vallavolikogu majanduskomisjoni esimees Teet Enok.

Vallavalitsuse rendileping praegusele pinnale lõppeb käesoleva aastaga. Hoone omaniku, East Capital Eesti pakkumine lepingut pikendada tundus vallavalitsusele liiga kulukas ja kuniks seltsimaja valmib, otsustati kolida aastaks ajutisele pinnale. Abivallavanem Eduard Rae sõnul on olemas kokkulepe rentida ruumid aadressil  Keskväljak 9 ainult kommunaalkulude eest. Järgmisel nädalal teeb vallavalitsus arvestuse, kui suur summa kolimisele kulub.

"Kolimisega kaasnevad tõenäoliselt ka varjatud kulud, mida praegu keegi ette näha ei oska," käis Enok välja mõtte, et arvestuslikult kolimisele kuluvat summat võiks pakkuda East Capitalile rendihinnaks.

Lisaks säästule kolimiskuludelt peab ta oluliseks ka mitmekordse kolimisega vallaelanikele tekitatavat ebamugavust: tekitab segadust, et kolme aasta jooksul saab teenust kolmest eri kohast.

Hinda alla kaubelda

"Kui vallavanem koondab inimese ja maksab talle hüvitiseks 15 000 eurot ning nüüd põhjendab ajutisele pinnale kolimist kulude kokkuhoiuga, siis see on demagoogia," ütles vallavolikogu liige Pavel Kudinov, pidades ilmselt silmas Jõhvi gümnaasiumi endise direktori Ivo Tupitsa vallandamist ning hiljem välja mõistetud hüvitisi.

Seltsimajja kolimist ta pooldab, vahepeal ajutisele pinnale kolimist ei pea otstarbekaks. "Ega vallavalitsus ole vallavalitsuse jaoks, see on ikka vallaelanike jaoks. Peab arvestama, kuidas inimestel on mugavam. Et näiteks külade elanikud, kel vallavalitsusse asja on, ei peaks otsima, kus see parasjagu asub. Praegu on nad harjunud ühe kohaga, siis peavad harjuma teisega ja aasta pärast veel kolmandaga."

Kudinov usub, et praegusel pinnal oleks võimalik rendihinda alla kaubelda. "Linnas on hinnad juba odavamad ja ega uusi rentnikke ole lihtne leida."

Volikogu otsustab septembris

Vallavanem Tauno Võhmar ütles üleeile volikogu istungil, et praeguste ruumide sel aastal lõppevat rendilepingut ei pikendata. "Tsentraali edasi jääda oleks mõistlik kommunaalkulude eest. Kui siin on kulud 130 000-140 000 eurot [aastas] ja seltsimaja kulud koos kolimisega on 30 000-40 000 eurot, on ikkagi mõttekas kolida."

Kas ja kuhu seltsimaja valmimiseni kolitakse, otsustab vallavolikogu septembris.

East Capital Eesti juhatuse liige Martin Otsa on varem öelnud, et nad tahavad vallavalitsusega koostööd jätkata ja viis eurot ruutmeetri kohta vallavalitsusele täpselt sobiva konfiguratsiooniga pinna puhul, mida ehitades omal ajal nende soovidest lähtuti, on turu parim pakkumine. Otsa soovitas vallavalitsusel tõsiselt kaaluda, kui otstarbekas on kogu prügila aktsiate müügist saadud raha seltsimajja investeerida, kui on võimalik nii soodsalt praeguses asukohas jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles