Esimene libedus ummistas rehvitöökojad

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile olid rehvitöökodade töötajatel käed tööd täis. Pilt on tehtud OÜ Mototradingus, kus öeldi, et kõik hädalised püütakse ära teenindada. Junta EN OÜs on käinud tihe töö juba esmaspäevast saadik, kui kõikide soovide rahuldamiseks enam ametliku tööpäevaga päris välja ei tuldud. Eile päeval võis selles firmas broneerida rehvivahetuse aja esmaspäevaks.
Eile olid rehvitöökodade töötajatel käed tööd täis. Pilt on tehtud OÜ Mototradingus, kus öeldi, et kõik hädalised püütakse ära teenindada. Junta EN OÜs on käinud tihe töö juba esmaspäevast saadik, kui kõikide soovide rahuldamiseks enam ametliku tööpäevaga päris välja ei tuldud. Eile päeval võis selles firmas broneerida rehvivahetuse aja esmaspäevaks. Foto: Peeter Lilleväli

Hoolimata massilisest suverehvidega sõitmisest piirdus esimene talvine päev Ida-Virumaal mõne plekimõlkimisega. Politsei soovitab varuda liigeldes aega ja kannatust, sest talv jääb esialgu püsima.

Ehkki esimene talvepäev pani liiklejate närvid proovile, see Ida-Virumaal midagi hullu kaasa ei toonud. "Päästjatele oli tänane (eilne - toim) päev suhteliselt rahulik ja tuli eemaldada üksikuid mahalangenud puid," märkis Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Merit Kaljus.

Järve Bussipargi juht Aleks Avikainen nentis, et kuigi teeolud olid keerulised, püsisid bussid enam-vähem graafikus ja suuri kõrvalekaldeid ette ei tulnud.

Politseid teavitati eilse päeva jooksul ligi sajast liiklusõnnetusest, millest valdav osa juhtus keeruliste ilmastikuolude tõttu sõidukitega, millel olid all suverehvid. Ida-Virumaal olid eilse tööpäeva lõpuks registreeritud mõned plekimõlkimised.

"Enamik plekimõlkimisi juhtus Tallinnas, kus ristmikul ei jõutud pirdurdada või sõideti teelt välja. Olime selles mõttes õnnelikumas olukorras, kuigi nagu igal aastal, tuli talv autojuhtidele ootamatult ja väga vähesed olid selleks valmis. Teedel oli näha üksikuid talverehvidega sõidukeid, paraku püütakse viivitada viimase hetkeni," nentis Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste.

Ta lisas, et ilmselt on nädalavahetuseks juba pilt mõnevõrra teine, aga palju sõltub rehvitöökodade jõudlusest.

Uued olud

Tammiste sõnul olid põhi- ja kõrvalmaanteed eilseks päevaks juba suhteliselt heas korras, aga külavaheteedel tuleb jätkuvalt ettevaatlik olla. "Öösiti lubab kuni seitse miinuskraadi, mis tähendab, et kõik need teed, kus lumi pole ära sulanud või mis on niisked, on väga libedad."

Talviste teeolude tõttu soovitab politsei olla liikluses äärmiselt ettevaatlik: varuda liigeldes aega ja kannatust, sõita teeoludele vastava kiirusega, hoida piisavat pikivahet ja arvestada kurve läbides libedusega. Ka jalakäijatel tuleb harjuda uute liiklusoludega ja arvestada sellega, et sõidukijuhtidel võib kuluda kogu tähelepanu teel püsimisele ning pidurdusteekonnad on pikemad.

"Talvise ilma saabudes sagenevad liiklusõnnetused, mille põhjus on juhtide suutmatus teeoludega kohaneda. Kaasliiklejate elu ja tervise huvides tuleb sõidukitel kasutada talverehve ja olla teedel äärmiselt ettevaatlik," ütles Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Talv püsib

Ka maanteeamet soovitas autojuhtidel veenduda, et rehvide seisukord võimaldab ohutult sõita ning lume- ja lörtsisajus suverehvidega võimaluse korral liiklusesse mitte minna.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut lubab edasisi sajuhooge, mis võivad olla aeg-ajalt päris intensiivsed. "Praegu jääb see lumi maha, sest ilm püsib väga jahedana veel vähemalt järgmise nädala keskpaigani. Mahedamaks võib ilm minna kas kolmapäeval või alles reedel," ütles sünoptik Taimi Paljak Postimehele, lisades, et praeguse prognoosi kohaselt peaks järgmise nädala lõpul lumi kaduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles