Narva energiajooks kasvab veelgi suuremaks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sel aastal osales Narva energiajooksul ligemale 3000 jooksjat, siis järgmiseks aastaks seavad korraldajad sihiks 5000.
Kui sel aastal osales Narva energiajooksul ligemale 3000 jooksjat, siis järgmiseks aastaks seavad korraldajad sihiks 5000. Foto: KIRILL SMIRNOV

Seni vaid kaks korda toimunud, kuid juba ülekaalukalt Ida-Virumaa kõige osavõturohkemaks rahvaspordiürituseks tõusnud Narva energiajooksu korraldajad tahavad järgmisel aastal starti tuua juba 5000 osalejat.

Tänavuse Narva energiajooksu osalejate arv jäi napilt alla kolme tuhande: 2928. Võrreldes üle-eelmise aastaga lisandus 748 rahvasportlast. Kasv tuli põhiliselt poolmaratoni ja 7 km läbinute arvelt. Kõndijaid oli nagu aasta varemgi tuhande ringis.

Eesti suuremate jooksuürituse sekka

"Julgen välja öelda, et järgmiseks aastaks seame eesmärgiks 5000 osalejat," sõnas ürituse peakorraldaja Mati Lilliallik eelmisel nädalal Narva linnavalitsuses toimunud koostööpartnerite tänuüritusel. "Me ei ole väga kurvad, kui tuleb vaid 4000, aga selge on, et Narva energiajooksul on kõvasti kasvuruumi ja 5000 osaleja saavutamine on täiesti reaalne."

Lillialliku seatud eesmärgi saavutamine lennutaks Narva energiajooksu hoobilt Eesti kõige osavõturohkemate jooksuürituste hulka. Kui selles arvestuses on ülekaalukas liider Lillialliku korraldatav Tallinna sügisjooks ligemale 20 000 osalejaga, siis Narva jõuaks kannule Tartu jooksumaratonile ja Rakvere ööjooksule.

Sel aastal tõi Narva energiajooks väljastpoolt Ida-Virumaad piirilinna 1200 inimest. "Suur osa nendest inimestest polnud aastaid Narvas käinud, sest polnud justkui põhjust. Eesti jooksuringkondades on see üritus kiiresti tuntuks saanud ja paljud, kes seni pole Narva jooksma jõudnud, on lubanud seda tulevikus kindlasti teha," arutles Lilliallik, mille arvelt võib kasv tulla.

Tänavu oli stardis jooksjaid 12 riigist. Peale lähinaabrite ka näiteks USAst, Austriast, Saksamaalt, Belgiast, Prantsusmaalt ja mujalt. "Asjaolu, et jooksurada kulgeb niivõrd unikaalses kohas nagu Euroopa Liidu ja Venemaa piiril, võimaldab kindlasti oluliselt kasvatada ka välismaalaste hulka. Peame selle nimel jooksu turundades veel kõvasti pingutama." ütles Lilliallik.

Abivalmid kohalikud

Narva energiajooksu rajameister ja ligemale 130 vabatahtliku abilise tegevust juhtinud Vladimir Všivtsev tõdes, et järgmisel aastal tuleb suure tõenäosusega taas rada mõnevõrra muuta, sest Narva tänavatele on kavandatud ulatuslikud kaevetööd. "Paari aasta pärast, kui valmib Narva jõe äärne promenaad, peaksime saama püsiva raja, mis kulgeb võimalikult palju piki piirijõge. Ideaalis viiks rada ka Kreenholmi piirkonda," sõnas Všivtsev.

Mati Lillialliku sõnul teeb Narva energiajooksu eriliseks kohalike inimeste suur abivalmidus. "Võimalik, et mõnedes asjades ei ole veel piisavalt kogemusi, aga sellist südantsoojendavat ja hingestatud tahtmist aidata, nagu Narvas, pole ma kohanud kusagil mujal 13 aasta jooksul, mil olen mitmel pool Eestis võistlusi korraldanud," sõnas Lilliallik.

Narva linnapea Tarmo Tammiste sõnul on linnavalitsus kindlasti huvitatud Narva energiajooksu jätkumisest. "Sellest on saanud kiiresti Narva üks tuntumaid üritusi. Pealegi on see on üks väheseid Narvas toimuvaid ettevõtmisi, mille kohta ei ole minu kõrva jõudnud mingeid kriitilisi signaale," sõnas Tammiste, kes on ka mõlemal aastal läbinud joostes 7 km raja.

Järgmisel aastal toimub Narva energiajooks 10. augustil. Ühtlasi selgitatakse taas välja ka Eesti meistrid poolmaratonis, mis peaks tooma kohale kogu Eesti pikamaajooksjate paremiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles