Ettevõtjad protestivad laatade vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe 55. aastapäeva aegu võis siin näha tõelist laata.
Sillamäe 55. aastapäeva aegu võis siin näha tõelist laata. Foto: IRINA KIVISELG

Grupp Sillamäe väikekaupmehi palus linnavõimudelt reguleerida nn laatade korraldust, sest praegu pole tegemist laatade, vaid tavalise tänavakaubitsemisega.

Viimasel ajal toimuvad Sillamäel pea iga nädal laadad. Väikeettevõtjad peavad seda ebanormaalseks nähtuseks, mis süvendab nende müügikohtade niigi kehva olukorda.

"Me maksame linnale makse, oleme kolinud oma müügipunktid tänavalt suurte kaubanduskeskuste manu. Mitmesugused ametid on nõudnud meilt sanitaarnõuete täitmist - et oleks WC, kätepesuvesi ja vastavad seadmed," kirjutavad nad oma pöördumises. "Kuid sellise stiihilise tänavakaubitsemise puhul puudub see kõik täielikult. Miks esitatakse oma elanikele ja laadale kauplema tulnutele erinevaid nõudeid?"

Varem ei olnud huvi

Sillamäe aselinnapea Tõnis Kalbergi sõnul püüdis linn varem tõesti laatasid korraldada, et pakkuda aiapidajatele võimalust müüa oma töö vilju ja meelitada linna erinevate kaupade müüjaid, kuid selle vastu puudus huvi.

"Sel aastal aga tekkis viis laadakorraldajat: Kohilast, Narvast ja kohalikud," nendib Kalberg. "Nad maksavad linnale registreerimismaksu ja spordikompleksile kauplemiskoha, elektri ja vee eest."

Kalberg on nõus, et need üritused on sisuliselt muutunud tavaliseks tänavakaubitsemiseks, kuigi toimuvad avalike üritustena ja linnal ei ole juriidilist alust neid keelata. "Linn ei saa teha otsuseid kellegi kasuks, antud juhul meie poole pöördunud väikeettevõtjate huvides. Iseasi on see, et nende ürituste taset peab parandama."

Pigem vähem, aga paremini

Neil päevil arutas laadaküsimust linnavolikogu koos ettevõtjate ja linnaleanike esindajatega.

Üks arutelust osavõtnu Oleg Kultajev märkis portaalis molodoi.ee, et saadikud on nõus - laadad peavad olema värvikad ja meeldejäävad üritused, mida tuleb läbi viia kord hooaja jooksul ehk mitte sagedamini kui neli korda aastas.

Linnavolikogu esimehe asetäitja Aleksei Voronovi sõnul peab kõike olema parajalt ja laadaideed ei ole vaja labastada. "Linn peab selle küsimuse reguleerima ja võib-olla määruse vastu võtma," ütles Voronov Põhjarannikule. "Arutame seda küsimust saadikukomisjoni istungil."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles