Jõhvi korraldab spordikooli ja spordiehitiste lahutuse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kõige olulisem spordirajatis on kolm aastat tagasi valminud Jõhvi spordihall. Praegu juhib seda Jõhvi spordikool. Uuest aastast läheb seal aga võim äsjaloodud Jõhvi spordikeskusele, mille juhti otsitatakse konkursiga.
Jõhvi kõige olulisem spordirajatis on kolm aastat tagasi valminud Jõhvi spordihall. Praegu juhib seda Jõhvi spordikool. Uuest aastast läheb seal aga võim äsjaloodud Jõhvi spordikeskusele, mille juhti otsitatakse konkursiga. Foto: Matti Kämärä

Jõhvi vallavolikogu otsustas eile asutada Jõhvi spordikeskuse, mis hakkab uuest aastast haldama valla spordiehitisi, mida seni on majandanud Jõhvi spordikool. 

Volikogu spordi- ja kultuurikomisjoni esimees Ilmar Aun selgitas, et praegu on spordikooli ja valla peamise spordiobjekti - spordihalli huvid põimunud, sest neid juhtis üks inimene, Priit Käen. Samas oli vallavalitsuses ka spordispetsialist Hardi Raiend, kelle võimalused spordielu korraldamisel olid piiratud, kuna tal polnud kaasarääkimise võimalust spordiobjektide kasutamise osas.

Koostöö ei toiminud

"Paraku ei toiminud spordikooli juhi ja spordispetsialisti omavaheline koostöö oodatud tasemel. Spordispetsialistil, kes istub vallavalitsuses ning pole spordiobjektidega seotud, puudub kahjuks mõjuvõim," sõnas Aun.

Uue aasta algusest kaob vallavalitsuses spordispetsialisti ametikoht ja selle asemel otsitakse avaliku konkursiga Jõhvi spordikeskuse juhti, kes hakkab tööle spordihallis. "Spordikeskuse loomisega tekib olukord, kus spordikool saab keskenduda lastele spordihariduse andmisele. Talle jäävad alles nii treenerid kui raha. Spordikeskuse ülesandeks on kõikide valla spordirajatiste haldamine ja nende tõhus töölepanemine, et nad teeniksid vallale senisest rohkem tulu. Aga samuti spordiklubide tegevuse koordineerimine ja ürituste korraldamine," selgitas Aun.

Ta lisas, et spordihalli kasutamisel jäävad eelisõigused spordikoolile. Loodud spordikeskus hakkab majandama nii Jõhvi gümnaasiumi spordihalli, ujulat ja staadioni, Tammiku spordihoonet kui ka Peipsi ääres Karjamaal asuvat laagrit. Auna sõnul kaalutakse spordikeskusele ka vene gümnaasiumi võimla ja ujula üleandmist.

Aun loodab, et sellised ümberkorraldused tulevad Jõhvi spordielule kasuks. "Sarnase skeemi kasutamine on õigustanud end nii Rakveres kui Haapsalus. Küllap õigustab ka meil," ütles ta.

Kired olid üleval

Kuigi eile hääletas volikogu spordielu ümberkorralduste poolt küllaltki üksmeelselt, vaid üks saadik - Pavel Kudinov - jäi erapooletuks, on see reform viimase kahe kuu jooksul kütnud üsna palju kirgi.

Näiteks 17. oktoobril toimunud volikogu kultuuri- ja spordikomisjoni istungil leidis Jõhvi spordikooli direktor Priit Käen, et uue asutuse juurde tekitamine pole mõttekas. "Treenerid on spordikoolis ja klubides samad. Spordikeskuse loomisega killustame kõik olemasoleva. Spordikool on hetkeolukorraga väga rahul. Uue asutuse loomisega kaotab eelkõige spordikool," arvas Käen.

Ka Ida-Virumaa spordiliidu esimees Rene Kundla leidis, et spordikooli ja -ehitisi pole mõtet lahutada. "Pooldan, et on üks juht, kes vastutab kogu valla spordi eest," sõnas Kundla.

Vallavanem Tauno Võhmar ütles samal istungil, et keskuse loomine ei pea tekitama hirmu, et vallavõim hakkab raame seadma. "Välja hakatakse müüma vaba aega, prioriteediks on ja jäävad lapsed ehk gümnaasium ja spordikool. Mulle tundub, et täna on asi persoonikeskne. Õppetöö tuleb igal juhul eraldada," ütles vallavanem, lisades, et praegu ei saa spordispetsialist oma tööd teha, kuna ta ei saa spordihallile ligi, sest koostööd pole tekkinud.

Eile kinnitas Võhmar volikogu ees, et erimeelsused seoses spordikeskuse loomisega valla spordiinimeste vahel on lahenenud ja enamik neist toetab keskuse asutamist. Samas, veel 21. novembril toimunud komisjoni istungil, märkis Rene Kundla, et spordikeskuse loomine võib olla hea idee, kuid selle toimiseks pole eraldatud raha ja nii väheste inimestega nagu vallavalitsus on praegu kavandanud see keskus toime ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles