Jõhvi uus spordijuht tuleb Rakverest

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Petrovits juhtis üle kuue aasta Rakvere spordikeskust, millest on saanud üks Eesti menukamaid sportimiskohti.
Erich Petrovits juhtis üle kuue aasta Rakvere spordikeskust, millest on saanud üks Eesti menukamaid sportimiskohti. Foto: SCANPIX

Äsjaloodud Jõhvi spordikeskuse direktori konkursi võitis Erich Petrovits, kes juhtis üle kuue aasta Rakvere spordielu, ent pani seal hiljuti linnavõimudega tekkinud erimeelsuste tõttu ameti maha. 

Erich Petrovitsi eestvedamisel on Rakvere spordikeskusest, mis hõlmab kergejõustiku- ja jalgpallistaadioni, spordihalli ja muid spordirajatisi, viimase kuue aasta jooksul saanud üks Eesti populaarsemaid võistlus- ja treeningpaiku. Läinud suvel peeti seal näiteks jalgpalli U19 Euroopa meistrivõistluste mänge, samal staadionil on püstitanud Eesti rekordeid Anna Iljuštšenko ja jooksnud 100 meetri sprinti olümpiavõitja ameeriklane Justin Gatlin. Spordihallis peab kodumänge ja meelitab kokku mitu tuhat pealtvaatajat Rakvere Tarvase korvpallimeeskond.

Tüli Rakvere võimudega

Petrovitsi sõnul õnnestus Rakverel viie aasta jooksul investeerida spordiobjektidesse sada miljonit krooni ja edasises töös tuli järgnevatel aastatel keskust arendada, otsida sinna regulaarseid võistlusi ja treenijaid. Juba 2009. aastal kinnitas Petrovits Virumaa Teatajas, et spordikeskus on kolme aastaga asutusena teinud läbi meeletu arengu: müügitulu on kolmekordistunud, vabu treeningaegu on võimatu leida, peetud on võistlusi 31 spordialal, külastajate ja sportijate arv küünib üle miljoni inimese.

Kuigi Ida-Viru spordisõbrad võivad Rakvere keskust ja seal toimuvat elu praegu suures osas vaid kadestada, otsustas Petrovits enne jõule, et lahkub 15. jaanuarist ametist. Põhjuseks põhimõttelised erimeelsused Rakvere linnavõimudega. Petrovits teatas, et koostöö abilinnapea Sven Kesleriga on osutunud võimatuks ja Rakvere spordikeskuse edasist arengut pärssivaks ning seetõttu paneb ta raske südamega ameti maha. Linnavõimud olid varem süüdistanud Petrovitsi ametiauto kasutamises isiklikeks sõitudeks ja mõnedes muudes rikkumistes.

Muude ametite kõrval on Erich Petrovits varem juhtinud ka Ühispanga Rakvere kontorit ja olnud Rakvere abilinnapea.  Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari sõnul uuris ta enne Petrovitsi kasuks otsustamist põhjalikult ka tema tausta. "Need Rakveres tekkinud erimeelsused on suuresti poliitilist laadi. Tema kasuks rääkisid aga ilmselgelt selle valdkonna väga hea tundmine, kogemused ning tohutu kontaktide võrgustik teiste oluliste spordiinimestega," sõnas Võhmar.

Uued spordiobjektid tulekul

Võhmari sõnul tuleb Petrovitsil hakata Jõhvis tegema sisuliselt sedasama, mida Rakveres. Tuleb hallata ja majandada vallale kuuluvaid spordibaase, millest suurim on spordihall, korraldada üritusi ja teha koostööd kohalike spordiklubidega. "Kuna kavandame lähitulevikus mitmete uute spordiobjektide rajamist, nagu jäähall, ujula, staadion ja terviserada pargis, siis ootan, et just tema on see inimene, kes hakkab tegelema ka nende investeeringutega," sõnas Võhmar, kes kavatseb veebruaris koos Petrovitsiga käia Soomes Lappeenrantas vaatamas, kuidas seal jäähall ja ujula koos toimivad.

Petrovitsi sõnul on Jõhvis spordielu eestvedamine temale põnev väljakutse, kuna paljusid asju, mis Rakveres on nüüd olemas, tuleb siin alles hakata looma. "Aga see on minule huvitav töö ja usun, et seejuures tulevad kasuks ka need "failid", mis on mu pähe talletunud eelnevate aastate jooksul samalaadset tööd tehes," sõnas Petrovits, kes lisas, et loodab saada ühele lainele ka Ida-Viru spordielu eestvedajatega, kellest mitmeid teab ta juba aastaid.

Ida-Virumaa spordiliidu esimehe Rene Kundla arvates tuleb Petrovitsi asumine Jõhvi spordikeskuse juhiks kasuks kogu maakonna spordielule. "Selliste kogemustega inimese tulek siia on kindlasti positiivne," arvas ta.

Võhmar tunnistas, et Petrovitsiga kokkuleppele saamiseks tuli päris kõvasti kaubelda, sest tema palgasoov oli suurem, kui vallavalitsus esialgu oli kavandanud. "Leppisime kokku, et selle saavutamiseks peab spordikeskus suurendama oma tulusid ja see tähendab efektiivsemat majandamist," sõnas Võhmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles