Uljastest püüti 34 kilo kala

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uljaste järvejääle mahutas ennast pühapäeval 235 kalameest.
Uljaste järvejääle mahutas ennast pühapäeval 235 kalameest. Foto: Erakogu

235 kalameest tõmbas pühapäeval Uljaste talvisel kalapüügivõistlusel järvest välja 34 kilogrammi kala, teiste seas kümme mutantahvenat, millest suurim tõi kaasa eriauhinna.

Kui seni on Uljaste talvise kalapüügivõistluse "Uljaste triibu" osalusrekordiks olnud 204 osalejat, siis sellel aastal oli osalejaid nii palju, et see on korraldaja Allan Jaakuse sõnul viimane piir - järv mahutaks isegi tuhatkond püüdjat, aga kaldapealne hakkab kitsaks jääma.

Jaakuse sõnul näitab suur osalejate arv, et huvi Uljaste järve ja talvise kalapüügi vastu kasvab. "Kui kalamehi oli 235, siis teist sama palju oli veel uudistajaid. Melu jätkus ka pärast seda, kui kalad said püütud - seltskonnad läksid jääle tagasi, tehti lõket, pandi isegi väike suitsuahi üles ning tegevust oli päikeseloojanguni välja," kinnitas ta ning lisas, et see õhutab neid suvist võistlust väikese lõkkeõhtu ja simmaniga lõpetama. Suvisel püügil küll nii palju osalejaid ei käi ning see oleks ka ebareaalne. "Suvel on selline mõistlik arv kuni poolsada püüdjat," kinnitas ta.

Ehkki huvi Uljastel võistu kalapüüdmise vastu on aasta-aastalt kasvanud, "Kuldkalale" see võistlus kandadele astuma ei hakka ning see pole ka eesmärk. "Kui mujal on kalapüüdmine selline teisejärguline tegevus, siis meie tahame ikka sportlikus kalapüügiliinis jätkata," lubas ta.

Selleaastane talipüügivõistlus oli järjekorras kuues. Kui varasematel aastatel on saadud auhindu suurima ahvenakoguse eest ning eriauhinna mutantahvena kättesaamise eest, siis sellel aastal pandi välja eripreemia ka kiisa püüdmise eest. Kas järgmisel aastal võiks eripreemiaid kalaliikide eest olla juba palju rohkem, pole praegu veel selge. Küll tõotab järgmise aasta võistlus tulla selle võrra põnevam, et kevadel saab teoks Uljaste järve taaskalastamise projekt ning järve lastakse mitmeid kalaliike, keda järgmisel talvel püüdma hakatakse.

Kõige suurema kalasaagi sai pühapäeval järvest Marko Abram, kelle ahvenasaak oli 1,73 kilo. Suurim püütud ahven oli 132 grammi ja selle tõmbas välja Stanislav Pesjukov. Eriauhinna suurima mutantahvena püüdmise eest sai aga Rein Merioja, kelle kogu kalasaak oli küll napp, vaid 176 grammi, kuid 32grammine mutantahven tõi kalamehele eripreemiaks televiisori. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles