Talgutel osalejaid oli oodatust rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva suurimad talgud Pähklimäe terviseradadel tõid kohale 150-200 inimest. Pärast neid oli kõik kenasti korras, kuid miskipärast otsustasid Narva võimud nädal hiljem siinsamas uue laupäevaku korraldada.
Narva suurimad talgud Pähklimäe terviseradadel tõid kohale 150-200 inimest. Pärast neid oli kõik kenasti korras, kuid miskipärast otsustasid Narva võimud nädal hiljem siinsamas uue laupäevaku korraldada. Foto: Ilja Smirnov

Ida-Virumaal lõi laupäeval 79 talgul kaasa 2549 talgulist, Narvas jätkavad vabatahtlikud koristustöid ka eelseisval nädalavahetusel.

"Suur hulk prügi sai ära koristatud ja suur hulk võsa maha võetud," tunnustas Kiviõli seikluskeskuse talgujuht Janek Maar kõiki kuutkümmend talgulist ja iseäranis kahtekümmend Kiviõli 1. keskkooli õpilast.  "Meie oma vähesed töötajad oleksid neid töid kuu aega teinud. Nüüd saab ekskavaator minna suusaradu laiendama - enne olid need kohad võsa all."

Osalejaid oodatust rohkem

Edise parkmetsas võeti külaplatsi tasandamine nii põhjalikult ette, et appi kutsuti ka rasketehnika.  Teerajad puhastati võsast ja park muutus tänu talgulistele rohkem pargi nägu. Paar aastat tagasi maha kukkunud puu andis idee sellest külaplatsile laud teha. Puu pooleks saagimine võttis küll hulga aega, aga valmis see laud lõpuks sai.

"Üldkokkuvõttes oli üks vägev talgupäev,"  jäi "Teeme ära" Ida-Virumaa koordinaator Tõnu Leitsmaa rahule.

Osalejaid oli tema sõnul tegelikkuses tublisti rohkem, kui neid end "Teeme ära" kodulehele oli kirja pannud. "Kokku osales Ida-Virumaal sellel laupäeval talgutel 2549 inimest. Kui arvestada, et osa talguid korraldati varem ja osa on veel järgmisel nädalavahetusel tulekul,  siis on inimeste arv, kes ei pea paljuks tulla puhkepäeval välja, panna kätte töökindad ja teha reaalselt midagi ära oma kodukandi ja ümbruse kaunimaks ning paremaks muutmisel, päris muljetavaldav.  Suur tänu kõigile, kes talgupäeval kaasa lõid," sõnas Leitsmaa.

Narvas osad talgud alles tulevad

Narvas toimusid 4. mail viied talgud, ka tulevaks laupäevaks plaanitakse sama palju. Lisaks linna korraldatavale laupäevakule hakatakse koristama näiteks  aiandus- ja garaažiühistuid, kesklinna tiigi ümbrust, suure õigeusu kiriku territooriumi.

11. mail jätkub töö ka Pähklimäel, kus laupäeval toimunud terviseraja korrastamise talgutel osales kõige enam inimesi. Toimunud talgute üks korraldajaid Sofja Homjakova sihtasutusest Narva Linna Arendus märkis, et sellel hiigelterritooriumil jätkub tööd ka eelseisval laupäeval.

Ent teist meelt on toimunud talgutel osalenud harrastussportlane Dmitri Lipartov, kes töötab elektrijaamades. Ta meenutab, et väga prügine oli Pähklimäel kolm aastat tagasi, kui siin alles hakati heakorrastustöid tegema. "Igaüks korjas toona 6-7 kotti prahti, nüüd tuldi ringilt kotitäiega. Enamasti oli tegu terviseraja heakorrastusest maha jäänud okstega, muidu aga oli üldiselt korras," andis ta 4. mail nähtule oma hinnangu.

Need talgud tõid kokku ligi 150-200 igas vanuses inimest. Langetatud puude oksi sortis siin ka Narva linnapea Tarmo Tammiste; tema kõrval töötasid nii õppurid kui täiskasvanud, aga ka Narva Energiajooksu korraldajad. Jupp maa eemal puhastasid gümnasistid tihnikuid olmeprügist.

Samal laupäevakul paigaldati terviseradadele uusi stende liikumisteedega ning registreeriti koguni huvilisi tasuta 10. augustil toimuvale Narva energiajooksule. Umbes kell 13 valmis sponsorite abiga lõunasöök.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles