Narva jõeäärse puhkeala ehitus läheb lahti

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaorg Narva linnuse külje all saab tuleval aastal uue ilme.
Joaorg Narva linnuse külje all saab tuleval aastal uue ilme. Foto: Ilja Smirnov

Peagi peaks algama Narva Joaoru puhkeala uuendamine, sest linnavalitsus  kinnitas eile kahe riigihanke konkursi tulemused.

Mõlema konkursi võitjaks tunnistati kolme firma liit: OÜ E&G Invest (Tartu), AS Pärnu REV (Pärnu), OÜ Nordicvent (Tartu). Nende ühispakkumised on ümardatult 2 724 749 eurot üks  hange (ehitus) ja 709 081 eurot teine (territooriumi heakorrastus).

Ühtekokku laekus ühele konkursile kuus pakkumist ja teisele neli. Võitjatega pole lepinguid veel allkirjastatud.

Esialgu on tegu vaid Narva Joaoru puhkeala suurejooneliste ehitusplaanide esimese etapiga. Eelmisel aastal jagati algselt üks projekt pooleks, kuna tööd olid esialgse eelarvega võrreldes tunduvalt kallinenud.

Kogu Joaoru puhkeala territoorium hõlmab umbes 40 hektarit, see on Narva ajalooline rajoon jõe kaldal linnuse lähedal. Praegu paikneb siin väike rand, ülejäänud alal on tühermaa või heal juhul pügatud muru.

Puhkeala arendamise ideekonkursi võitnud büroo JVR arhitektid tegid ettepaneku varustada territoorium kommunikatsioonide ja teedega, ehitada estraadilava ning mäejalamisse integreeritud haldushoone.  Hoone tuleb originaalse kahatasandilise arhitektuuriga ning seal leiavad koha nii avalikud tasuta teenused -  riietus- ja duširuumid, jõusaal - kui ka äriasutused.

Esimese etapi raames, mis peaks lõppema 2014. aastal, ehitatakse rannahoone, autoparkla ja juuresõiduteed ning tehakse korda piirnev  territoorium. Joaoru puhkealaga külgneb kaldapealse promenaadi territoorium. Viimase ehitus peaks algama järgmisel nädalal. Promenaad kulgeb kaldapealselt piki linnusemüüre ja bastione Joaorgu.

Joaoru arendamise teise etappi jääb ülejäänud suur haljasala, sealhulgas ammu lubatud "5 krooni vaade" kahele kindlusele kaldapealse kõrgeimast punktist. Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti direktor Georgi Ignatov ütles Põhjarannikule, et kõik dokumendid teise etapi teokstegemiseks on linnal juba olemas - nüüd on asi vaid rahas. "See on esmatähtis projekt uuel rahastusperioodil."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles