Ettevõtjal on Aa rannaga suured plaanid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uskuda ettevõtja lubadusi, saab Aa rannast peagi korralik puhkamispaik.
Kui uskuda ettevõtja lubadusi, saab Aa rannast peagi korralik puhkamispaik. Foto: Matti Kämärä

Kohtla-Järve ettevõtja Aziz Abassov tahab põhjalikult käsile võtta Aa ranna taastamise, mis on juba mitu aastat olnud metsik, kuid on siiski linlaste seas jätkuvalt populaarne puhkekoht.

Igal aastal, kui soojad ilmad käes, loodavad Kohtla-Järve, iseäranis Järve linnaosa elanikud, et lähedal asuv Aa liivarand tehakse korda. Ent juba palju aastaid pole seal midagi muutunud.

Rand asub Lüganuse valla territooriumil; vallavanem Arno Rossman  on aastast aastasse põhjenduseks toonud, et vallale käib ranna pidamine üle jõu, rentnikku aga ei suudeta kuidagi leida. Tema sõnul on põhjus selles, et keegi ei soovi teha investeeringuid 2-3 kuuks.

Eile rääkis Rossman Põhjarannikule, et tänavu võivad rannal muutused aset leida. Vähemasti on tekkinud ettevõtja, kes soovib ranna territooriumi 10 aastaks rendile võtta ja selle korda teha. "Lepingut pole me veel sõlminud, peame läbirääkimisi, kuid ta juba koristab seal, niidab rohtu," märkis vallavanem.

Lubab koguni restorani

Rentnikke on rannale aeg-ajalt varemgi tulnud. Lubatud on paljut, kuid sellega on kõik piirdunudki. Aziz Abassovi plaanid on veelgi suurejoonelisemad kui varasematel rentnikel. Ta kavatseb avada rannal restorani, kus lisaks kõigele muule pakutakse maitsvat  šašlõkki.

"See tuleb hiljem, esialgu paneme üles müügitelgi, kust saab osta näiteks vett, et inimesed ei peaks seda kodust kaasa tassima," räägib ta.

Selleks hooajaks lubab rentnik puhkajaile tualetti, riietuskabiine, rannaala igapäevast koristamist, grillimiskohti, edaspidi ka võrkpalli- ja jalgpalliplatsi, kämpinguid ja võimalust rentida lamamistoole.

Parkla muutub tasuliseks

Aziz Abassovil on plaanis korraldada autoparkla ja küsida parkimistasu 3 eurot  - autot võib sel juhul terve ööpäeva parkida.

"Meile ei maksa keegi toetust, kuigi nii Kohtla-Järve kui Kiviõli linn, kelle elanikud randa kasutavad, võiksid oma inimeste heaks midagi teha. Tasuline parkla ongi võimalus teha esiteks rannas kord majja, et autosid ei pargitaks, kuhu juhtub, ning teiseks teenida natuke raha ranna arendamiseks," räägib Abassov. "Kui mul on raha, siis saan ehitada inimestele tasuta duši ning mänguväljakuidki kasutavad puhkajad ju tasuta."

Korraldatakse bussiliiklus

Arno Rossmani sõnul annab ta loa, et Aa randa käiksid liinitaksod, kohe, kui seal on elementaarne kord majas. Aziz Abassov lubab seda juba tuleval nädalal teha. Aa randa teenindava bussifirma juht Oleg Zguro ütleb, et tema laseb pisibussid või hommepäev liinile.

Bussid hakkavad käima nagu varemgi kella 9-18, iga tund Prestone kaubakeskuse eest platsilt, vahepeatusega Põhja mikrorajooni apteegi juures. "Kohe, kui saame loa ning tuleb rannailm, paneme 42. liini bussi käima," kinnitas Zguro. "Tõenäoliselt alates 15. juunist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles