Korrastamata Edu pood kergendab omaniku kukrut

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta sügisel ettekirjutuse saanud Rakvere peatänava äärsed kinnistud ei ole aastaga korda saanud ning nüüd ootab omanikke rahaline karistus.
Eelmise aasta sügisel ettekirjutuse saanud Rakvere peatänava äärsed kinnistud ei ole aastaga korda saanud ning nüüd ootab omanikke rahaline karistus. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi vallavalitsus, kes juba rohkem kui aasta tagasi hakkas vägikaigast vedama kahe linna peatänava ääres seisva tondilossi omanikega, ei jäta jonni ning nõuab nüüd 3200 eurot sunniraha lootuses, et omanikud hakkavad oma kinnisvara eest hoolitsema või leiavad sellele uued omanikud. 

Eelmise aasta sügisel oma kahe peatänavaäärse konnasilma, endise Edu poe ja restorani Fööniks omanikega kinnisvara korrastamise pärast vägikaigast vedama hakanud Jõhvi otsustas Edu poe omanikule OÜ-le Agrages Trade määrata 3200 euro suuruse sunniraha.

Tähtajad kukkunud

Jõhvi vallavalitsus tegi OÜ-le Agrages Trade ettekirjutuse-hoiatuse esimest korda eelmise aasta 14. septembril ning kohustas sellega Rakvere tänav 10 asuva kinnisasja omanikku heakorrastama oma kinnistu territooriumi, andes selleks aega kaks nädalat. Hoone fassaadi ja fassaadielementide korrastamiseks ning kinnistul asuva kuuri seadustamiseks või lammutamiseks anti aega eelmise aasta oktoobri lõpuni.

Agrages Trade vaidlustas toonase otsuse ning leidis, et ehitustööde tegemine vastu talve pole otstarbekas. Tänu vaidlusele sai omanik küll lisaaega, kuid aasta pärast esimest ettekirjutust on olukord krundil üsna samasugune nagu aasta tagasi ning Jõhvi ei näe enam põhjust, miks 3200 euro suurust sunniraha mitte nõuda.

"Me oleme omanikega kohtunud, andnud neile aega asjade korrastamiseks, kuid tulemust ei ole. Sellepärast ka sunniraha," ütles Jõhvi abivallavanem Eduard Rae, kelle sõnul näevad nad, et rahaline pigistamine on ainus võimalus, et omanik üldse oma kinnisvara korrastamiseks liigutaks. Muud vahendid tulemust pole andnud.

Sunniraha rakendavaks isikuks määrati kohtutäitur Risto Kütt.

Fööniks ootab järge

Kui endise Edu poe omanik OÜ Agrages Trade oli esimene, kelle suhtes sunniraha kohandati, siis ilmselt ootab sama saatus ka endise restorani Fööniks omanikku, kes on samamoodi saanud ettekirjutuse-hoiatuse ning kellele kehtisid samuti tähtajad krundi korrastamiseks.

"Omanikud lubasid krundi korrastada ning ühte ja teist isegi tegid, kuid üldpilt on ikka selline, nagu ta on, ning praegu on menetlusteenistus algatanud väärteomenetluse ning lõpuks määrame ka neile karistuse," arvas Rae, kelle sõnul ei olnud nende peamiseks ja esimeseks eesmärgiks mitte rahaline karistus, vaid soov linnapilti korrastada.

Abivallavanema sõnul on nad kutsunud korrale ka teiste kinnistute omanikke, näiteks eramute piirkonnas. "Seal omanikud üldjuhul reageerivad meie märkustele ning teevad asjad korda," kinnitas ta ning lisas, et karistamiseni muudel juhtumitel jõutud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles