Sotsid süüdistavad Jõhvi võime kiusamises

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid tahtsid panna oma valimisplakati taotluslikult räämas restorani Fööniks seinale, aga vallakunstnik ei andnud selleks luba, kuna tegu pole välireklaamile ettenähtud kohaga.
Sotsid tahtsid panna oma valimisplakati taotluslikult räämas restorani Fööniks seinale, aga vallakunstnik ei andnud selleks luba, kuna tegu pole välireklaamile ettenähtud kohaga. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi volikogusse kandideerivate sotsiaaldemokraatide meelest on vallavõimud põhjustanud neile mitmeid valimiskampaaniat häirivaid takistusi.

Sotsid on nördinud, et maksumaksjate raha eest väljaantava vallalehe Jõhvi Teataja viimases numbris avaldatud eelseisvatel valimistel kandideerijate nimekirjast oli välja jäetud seitse nende kandidaati.

Inimlik eksitus

Sotside vallavanema kandidaat Teet Enok, kes neli aastat tagasi kandideeris praeguse vallavanema Tauno Võhmariga ühes valimisliidus Jõhvi Heaks ja pääses ka volikogusse, sõnas, et sel moel tekitati neile korvamatut kahju. "Osa valijate jaoks ongi vallaleht ainus infokanal. Sellise nudimise tulemusena tõmmati meie nimekirja kaalukus hoobilt alla. Näeme seal välja samal pulgal nendega, kellel ongi vaid viis või kümme kandidaati," sõnas ta.

Sotside Jõhvi osakonna eestvedaja Tiina Kullamä lisas, et nimekirjast väljajäänud kandidaadid on pidanud pärast vallalehe ilmumist tuttavatele selgitama, et nad ei ole kandideerimisest loobunud.

Jõhvi Teataja toimetaja Erika Prave selgitas, et osa sotside kandidaate jäid välja küljendamisel tekkinud eksimuse tõttu. "See oli minu süü, et ma ei märganud külje kontrollimisel juhtunut. Olen vähemalt 12 korda sotside ees vabandanud. Siin ei ole mingit vandenõu," kinnitas Prave.

Kuna järgmine vallalehe number ilmub alles pärast valimisi ja septembri numbri parandatud trükki teha pole kavas, siis ei saa Prave sõnul seda apsu ka kuidagi heastada. "Kõigi kandidaatide nimed on olemas internetis valla kodulehel," märkis ta.

Ei saanud plakatipanekuks luba

Kullamä sõnul ei õnnestunud neil vallavõimude vastuseisu tõttu paigutada ka välireklaami ajal, mil see oli lubatud, soovitud kohta. Sotsidel oli taotluslik plaan panna vastava sõnumiga plakat räämas restorani Fööniks seinale. "Omanikult oli nõusolek olemas, aga vallakunstnik ei kooskõlastanud sinna plakati panemist," sõnas Kullamä.

Vallakunstnik Kalev Prits, kes ise kandideerib Võhmari valimisliidus ütles, et see hoone polnud reklaami paigutamiseks kohandatud. "Jõhvis on määratud kindlad kohad, kuhu võib reklaami panna. Mingit muud põhjust keeldumiseks polnud," ütles Prits ja lisas, et näiteks selle valimiskampaania kõige suurema reklaamplakati paigaldamisel Tsentraali seinale ei teinud vald sotsidele mingeid takistusi.

Kullamä sõnul rippus aga samal ajal Fööniksi kõrval oleva endise Edu poe seinal samuti selleks mitte ettenähtud kohal valimisliidu Teine Eesti esinumbri Toomas Ziljovi plakat. "Kui uurisin, miks tema võib, sain vastuseks, et see ripub seal vallavalitsuse kooskõlastuseta, aga vald ei taha Ziljoviga protsessima hakata, sest tal on tuntud advokaat Aivar Pilv," sõnas Kullamä.

Prits kinnitas põhimõtteliselt seda väidet. "Me oleme Ziljoviga tõesti varem vaielnud ja ta on püüdnud väita, et juriidiliselt need ei olegi reklaamid, vaid seina konstruktsiooni osad," ütles vallakunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles