Narvas tegi laulumees valimispropagandat

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli
Foto: Peeter Lilleväli

Pühapäeva õhtul kella kuueks oli politsei saanud Ida-Virumaalt 15 teadet väidetavatest valimisrikkumistest, muuhulgas kaevati ühe muusikamehe peale.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et ühe kaebuse kohaselt musitseeris akordionimängija ühes Narva kaubanduskeskuses ning tema laulusalmid õhutasid kandideerima konkreetse kandidaadi poolt. Teistest rikkumisteadetest rääkides sõnas ta, et Sillamäelt tulid kaebused, mille kohaselt üks noormees pildistas oma hääletussedelit ning üks teine noormees olevat valimisjaoskonna juures uurinud inimestelt, kes ei ole veel hääletamas käinud.

Kohtla-Järvel sai politsei kaebuse, et ühe kortermaja trepikojas ripub ühe kandidaadi valimisreklaam ning Kohtla-Nõmmel teatati, et ühes valimiskabiinis oli korraga kaks inimest. Samuti tuli kaebus Kohtla-Järvelt, et ühes poes on leti peal konkreetse kandidaadi reklaam. Ka ühes Kiviõli lillekaupluses olid letil ühe poliitiku visiitkaardid.

Jõhvist tuli lõuna paiku kaebus, et Jõhvi gümnaasiumis asuva valimisjaoskonna juures käib häälte ostmine. "Politsei kontrollis teadet ja vestles inimestega kohapeal, kuid kinnitust sellele teatele ei leidud," sõnas Rist.

Valimispäeva jooksul oli ka rikkumisteateid, mis otse polnud valimisprotseduuriga seotud. Nii teatati Narvast, et ühes valimisjaoskonnas pole heisatud riigilippu.

"Kõiki neid teateid analüüsitakse ning seejärel tehakse otsus, kas menetluse alustamiseks on alust või mitte," sõnas Rist. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles