Narvas pole selgust, kes saab linnapeaks

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tammiste.
Tarmo Tammiste. Foto: Ilja Smirnov

Narva volikogus absoluutse enamuse säilitanud Keskerakond pole siiani jõudnud selgusele, kas linnapea kohal jätkab linlaste silmis vähepopulaarne Tarmo Tammiste või pannakse sellesse ametisse uus inimene.     

Narva linnavolikogus 20 mandaati 31st saanud Keskerakond ei kiirusta ka pärast valimisi linnapeakandidaadi nime avalikustama. Erakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm põhjendab salatsemist sellega, et valimistulemused ei ole formaalselt kinnitatud.

2002. aasta detsembrist Narva linnapea olnud Tarmo Tammiste sai tänavu 315 häält, mis on isegi veidi vähem kui nelja aasta eest. "Kui mulle tehakse ettepanek jätkata seegi kord, siis nõustun kindlasti," ütles Tammiste Põhjarannikule eelmisel nädalal.

Eile levis eri portaalides, et praegune linnapea Tammiste ja linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov  vahetavad omavahel kohad, aga Andrus Tamm nimetas seda kuulujutuks, mida "ei tasu tõsiselt võtta".  

Mais käis võimaliku meerikandidaadina läbi ka riigikogu liige Eldar Efendijev,  kes juhtis Narva linnavalitsust aastail 1999-2000. Narva keskerakondlaste noortekogu seadis aasta algul oma kandidaadiks  laiemale avalikkusele tundmatu Vladimir Kutsi  - toona 24aastase Tallinna tehnikaülikooli magistrandi.  Ent see oli pigem propangandistlik vastulöök teatele, et sotside Narva linnapea kandidaat on 27aastane Jevgeni Ossinovski. 

"Kellest saab linnapea, otsustatakse koalitsioonisiseselt, seda me praegu arutamegi. Variante ja mõtteid on mitmesuguseid, kõik on veel võimalik…" ei olnud Andrus Tammel eile midagi konkreetset öelda.  

"Reaalseid ja ebareaalseid variante hakkab praegu tulema väga palju," kinnitab linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov samuti kaudselt, et linlased on jäänud tulevase linnapea koha pealt infosulgu. "Kõike seda nii kiiresti ja käigupealt ei tehta ega otsustata. Peab rahulikult, kiirustamata järele mõtlema - see on tähtis protsess, üheksa korda mõõda, üks kord lõika," lisas ta.

Konkreetselt endast kui tulevasest linnapeakandidaadist keeldus Jefrimov rääkimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles