Uus volikogu esimees lubab saadikud tööle panna

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Ivanova valiti eile uueks volikogu esimeheks, senine juht Arne Berendsen aseesimeheks. Jevgeni Solovjov valitakse suure tõenäosusega järgmisel istungil taas linnapeaks.
Riina Ivanova valiti eile uueks volikogu esimeheks, senine juht Arne Berendsen aseesimeheks. Jevgeni Solovjov valitakse suure tõenäosusega järgmisel istungil taas linnapeaks. Foto: Peeter Lilleväli

Reedel Kohtla-Järve volikogu uueks esimeheks valitud endine aselinnapea arengu alal Riina Ivanova andis eile selgelt mõista, et tema käe all saadikutel vanaviisi laiselda ei õnnestu. 

Vahetult enne hääletamist ütles Ivanova, et pelgab kõige rohkem saadikute ükskõiksust ja passiivsust ning tahab volikogu komisjonid korralikult tööle panna. "Saadikud peavad hakkama valijatega pidevalt suhtlema, mitte ainult valimiste eel," ütles ta.

Ootab saadikutelt palju

Põhjaranniku küsimusele, kas volikogu eelmine koosseis, kuhu kuulsid ka paljud praegused  liikmed, oli laisavõitu, vastas Ivanova:  "Ma ei taha rääkida sellest, mis oli, vaid pigem mõelda sellele, mis tuleb. Küll aga hoolitsen selle eest, et  iga volikogu liige oleks aktiivne. Minu meelest ei ole saadikutöö vaid volikogu istungil käimine."

Kohtla-Järve volikogu on ju palju aastaid tuntud sellega, et kord kuus toimuvad istungid kestavad enamasti vaid veerand tundi, mil saadikud vormistavad ilma aruteludeta linnavalitsuse eelnõud otsusteks ja määrusteks.

Ivanova arvates peaksid volikogu liikmed aktiivsemalt osalema õigusaktide koostamisel. "Loodan, et seda hakatakse ka tegema. Volikogu liige peab kindlasti väga hästi kursis olema sellega, mis meie linnas toimub. Selleks peab inimestega suhtlemine saama tema igapäevaseks tööks, vaatamata sellele, et tegu on ühiskondliku ametiga. Nad ise ju avaldasid soovi kandideerida ja lubasid kaitsta linna elanike huve," sõnas uus volikogu esimees.

Ivanova poolt hääletas 18st kohalolnud volikogu liikmest 16. Ühe hääle sai ta ka kolmeliikmeliselt opositsiooniliselt sotsiaaldemokraatide fraktsioonilt.

Volikogu senine esimees Arne Berendsen valiti 15 häälega volikogu aseesimeheks. Sotside leeri kuuluva Odinetsi poolt oli kolm saadikut.

Taas palgaline koht

Berendsen oli aastaid Kohtla-Järve volikogu esimehe ametis üks paremini tasustatud omavalitsusjuhte Eestis. Ent 2010. aastal otsustas volikogu loobuda esimehe palgalisest ametikohast. Berendsenile hakati maksma vaid veidi enam kui tuhande euro suurust hüvitist. Samal ajal asus ta põhikohaga juhtima linna sotsiaalhoolekandekeskust.

Berendsen selgitas tookord, et volikogu esimehe ametis  ei ole nii palju kohustusi, et see nõuaks täispalgalist ametikohta, ja mõistlikum on linna raha kokku hoida.  Eile tõdes ta, et kahe kohal peal korraga on raske olla ja seepärast ei olnud ta volikogu esimehe kohast enam huvitatud.

Riina Ivanova ütles eile volikogus, et tema meelest tuleks volikogu esimehe ametikoht muuta taas täispalgaliseks, kuna selles rollis on tööd väga palju.  Esimehe töötasu määrab volikogu ilmselt järgmisel istungil. Siis on kavas valida ka linnapea.

Suure tõenäosusega säilitab linnapea koha Jevgeni Solovjov, kes on selles ametis olnud viimased kümme aastat.  Põhjaranniku küsimusele, kas Solovjov jätkab linnapeana, vastas vastne volikogu esimees Ivanova: "Ma mõtlen, et jah."

Kes pärib Ivanovale kuulunud aselinnapea koha arengu alal, on praegu lahtine. Ivanova sõnul mõtleb ta sellele pingsalt, aga praegu ühtegi sobivat kandidaati silmapiiril pole.

Riina Ivanova poolt hääletas äsjastel valimistel 552 kohtlajärvelast, mis oli linnas neljas tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles