Virumaa kaks suuremat spordiüritust vangerdavad toimumisajad

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva energiajooksul oli sel aastal ligikaudu 3500 osalejat.
Narva energiajooksul oli sel aastal ligikaudu 3500 osalejat. Foto: Erik Gamzejev

Virumaa kaks osavõturohkemat rahvaspordiüritust vahetavad järgmisel suvel omavahel toimumisajad: Narva energiajooks toimub 15. juunil ja Rakvere ööjooks 16. augustil. 

Üks Narva energiajooksu korraldajaid Paavo Nael ütles, et vangerduse algatus tuli Rakvere ööjooksu läbiviijatelt, kes soovisid oma ürituse unikaalsust paremini välja tuua ja viia see läbi ajal, mil ööd ei oleks valged. "Tulime neile vastu, kuna ei näinud, et seetõttu meie üritus kannataks," ütles Nael, kelle arvates on juuni keskpaigas ka kooliõpilasi parem kaasata kui augustis.

Ööjooks pimedamale ajale 

Ta lisas, et jooksu ületoomine juunikuusse võimaldab ka järgmisel aastal Narvas selgitada Eesti poolmaratoni meistrid. Augusti keskpaigas osalevad Eesti paremad Euroopa meistrivõistlustel.

Ööjooksu peakorraldaja, Kohtla-Järvelt pärit Marko Torm on selgitanud, et ürituse nihutamist augustisse soovis ka Rakvere linnavalitsus, kes  oli huvitatud, et linna kultuurikalendris oleks suve teises pooles samuti suurem sündmus. Seni toimus ööjooks juuni alguses samal ajal Rakvere linnapäevadega.

"Ühest küljest sund, teisest küljest võimalus. Oleme juba algusest peale näinud ette, et ööjooks tuleb viia pimedale ajale," märkis Torm, kellest nüüdseks on saanud ka Rakvere linnavolikogu esimees.

Narva rada veel lahtine

Rakvere ööjooksul oli sel aastal 8500 ja Narva energiajooksul 3500 osalejat. Kuigi Narva jooks tahab jätkata osalejate arvu kasvatamist, ei pea Paavo Nael järgmisel aastal veel reaalseks Rakvere tulemuse ületamist.

Narva puhul pole praegu täit selgust, kus järgmisel aastal rada kulgeb. Tõenäoliselt joostakse nagu tänavugi linna servas ja stardi- ja finišipaigaga Pähklimäe tervisespordikeskuses. Poolmaratoni läbijatel tuleb sel juhul teha kaks ringi.

Paavo Naela sõnul saab võistluskeskuse taas Peetri platsile tuua ilmselt alles 2015. aastal, mil Narvas jõuavad lõpule ulatuslikud kaevetööd ja jõeäärse promenaadi ehitus. "Pärast seda saame teha väga huvitava ja ilusa raja, millega on hea meelitada Narva jooksma tuhandeid huvilisi," sõnas ta.

Rakvere ööjooksu korraldajad on seevastu käinud välja  lubaduse teha sellest järgmisel aastal kogu Baltikumi kõige erilisem tervisespordisündmus. Osalejate mugavuse ja ladusa korralduse huvides on kavas igal distantsil piirata ka osavõtjate arvu.

Kõrvuti toimumisekuude vahetusega muutuvad ka jooksude toimumise nädalapäevad. Kui eelnevad ööjooksud on joostud reedeti, siis järgmisel aastal starditakse laupäeva õhtul. Narva energiajooks kolib Paavo Naela sõnul laupäevalt pühapäevale, kuna 14. juuni on küüditamise aastapäeva tõttu leinapäev ja sel päeval pole sobilik sellist spordipidu korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles