Keskerakond valis Solovjovi taas Kohtla-Järve linnapeaks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel 17 häälega linnapeaks valitud Jevgeni Solovjovil on volikogus tugev seljatagune.
Reedel 17 häälega linnapeaks valitud Jevgeni Solovjovil on volikogus tugev seljatagune. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve volikogus suurt ülekaalu omavad Keskerakonna saadikud valisid taas linnapeaks Jevgeni Solovjovi, kes on selles ametis olnud juba 2003. aasta lõpust. 

20st  kohalolnud volikogu liikmest hääletas Solovjovi poolt 17. Volikogus opositsioonis olevad sotsiaaldemokraadid esitasid linnapea kandidaadiks praegu mitmete korteriühistute juhina tegutseva maksuameti endise Ida-Viru piirkonna juhi Raissa Varese. Tema sai kolm häält.

Partei usaldus

Jevgeni Solovjov rääkis, et Keskerakonna fraktsiooni hiljutisel koosolekul arutati linnapea küsimust poolteist tundi. Tema sõnul oli kaalumisel peale tema ka teisi variante. "Ma ei hakka nimedest rääkima, sest see on juba ajalugu," sõnas ta.

Kui paljudes teistes Eesti suuremates keskustes, nagu Tallinnas, Pärnus, Tartus, või Ida-Virumaal Sillamäel, Jõhvis ja Kiviõlis olid senised juhid äsjastel valimistel ka suurimad häältekogujad, siis Solovjovi isiklik valimistulemus oli varasemast märksa nadim. Tema poolt hääletas vaid 383 elanikku, mis on kolm korda vähem kui neli aastat tagasi. Isikute arvestuses oli see Kohtla-Järvel alles kümnes tulemus.

Solovjovi sõnu isiklik väike häälte arv talle muret ei tee, kuna nendel valimistel ta enda sõnul kampaaniat ei teinud. "Tähtis on, et meie meeskond võitis!" sõnas ta.

Linnavalitsuse koosseisus Solovjov muudatusi teha ei kavatse. Senised aselinnapead Ljudmilla Jantšenko, Niina Aleksejeva ja Viktoria Tsventarnaja kavatseb Solovjov esitada ka uue linnavalitsuse liikmete kandidaatideks. Uus inimene tuleb tal lähiajal leida neljanda, arenguküsimustega tegeleva aselinnapea kohale, kuna varem selles ametis olnud Riina Ivanova valiti volikogu esimeheks. "Varsti näeme, kes selle koha saab - variante on," ütles Solovjov, lisades, et avalikku konkurssi tal plaanis teha pole.

Kohtuasi on häirinud

Kümnele ametis oldud aastale vaatamata tõdes Solovjov, et ta pole sellest ametist veel väsinud ega tüdinud. "Meil on linnavalitsuses palju noori inimesi, nemad tekitavad positiivse emotsiooni ja  hoiavad mind vormis," sõnas ta.

Solovjov tunnistas, et tema vastu esitatud süüditus korruptsiooni kuritegudes, millega tal tuleb 2015. aastal kohtu ette astuda, on  kindlasti talle oma mõju avaldanud. "Muidugi see segab ja tuleb aeg-ajalt ikka meelde. Aga valimised näitasid, et sellele vaatamata on meil rahva usaldus olemas. Seepärast andsingi nõusoleku kandideerida linnapeaks," sõnas ta.

Kümne aasta jooksul, mil Solovjov on olnud Kohtla-Järve linnapea, on elanike arv vähenenud peaaegu kümne tuhande inimese võrra. "On muidugi kahju, et inimesed lahkuvad linnast, aga ma räägin ka volikogule, et peame tegema kõik endast sõltuva, et Kohtla-Järve inimestel oleks selles linnas hea elada," ütles ta.

Lähima nelja aasta suuremate ettevõtmistena nimetas Solovjov spordikeskuse rajamist Järve linnaossa, mida linnavõim on plaaninud juba ligemale kaheksa aastat, gümaasiumihoone ehitamist ning linnapargi korrastamise jätkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles