Sillamäe linnapeaks valiti Tõnis Kalberg

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kalberg ei unistanud Sillamäe linnapeaks saamisest, aga pikalt teda paluma ka ei pidanud - siin elatud 15 aastaga on ta linna armastama hakanud ning on valmis töötama selle heaks, et Sillamäe areng jätkuks.
Tõnis Kalberg ei unistanud Sillamäe linnapeaks saamisest, aga pikalt teda paluma ka ei pidanud - siin elatud 15 aastaga on ta linna armastama hakanud ning on valmis töötama selle heaks, et Sillamäe areng jätkuks. Foto: Matti Kämärä

Eile toimus Sillamäel linnavolikogu uue koosseisu teine istung, kus valiti uueks linnapeaks Tõnis Kalberg, kes on viimased 8 aastat olnud aselinnapea arengu küsimustes.  

Uues linnavolikogus on kaks fraktsiooni, keskerakondlikku juhib Jelena Koršunova ja sotsiaaldemokraatlikku Araik Karapetjan. Sillamäe linnavolikogu esimees Jelena Koršunova ütles, et nagu eeldatud, oli linnapea kohale kaks kandidaati: keskerakondlased käisid välja Tõnis Kalbergi ja sotsiaaldemokraadid Roman Kultajevi.

Koosolekul viibis 20 inimest, kellest 15 andsid oma hääle Kalbergile ja 5 Kultajevile.

"Tõnis on töötanud juba 15 aastat edukalt Sillamäel, alustas juristina, oli õigusnõunik ning viimastel aastatel aselinnapea arengu küsimustes," ütles Koršunova. "Ta on väga asjatundlik, korralik ja hirmus töökas, on igal alal hakkama saanud, teab hästi linna probleeme, seetõttu me arvame, et ta on just see inimene, kes on väärt linnapea olema," kommenteerib ta.

Nelja aselinnapea asemel on neid nüüd Sillamäel kolm: linnavolikogu kinnitas Aleksandr Kanajevi, Eevi Paasmäe ja Tatjana Ivanova. Kõik kandidaadid pakkus valitsev erakond ning hääled jagunesid 15:5. Linnavalitsuse ühiskondlikuks liikmeks kinnitati taas Sillamäe sadama turundusdirektor Andrei Birov.

Koršunova lisas, et aselinnapeade vahel jagab kohustused uus linnapea. "Linnavalitsus jääb ühe koha võrra väiksemaks, kuid arvan, et hakkame otsima arenguosakonna juhatajat  -  inimest, kes hakkab tegelema projektide otsimise ja teokstegemisega Sillamäe linnavalitsuses."

Kõige suurem magnet on pere

Sillamäe endine linnapea ja Sillamäe linnavolikogu endine esimees Ain Kiviorg ütles, et tal on hea meel selle üle, et linnapeaks sai Kalberg: "Ma olen temaga töötanud tema karjääri algusest peale ning tean suurepäraselt, et see inimene saab hakkama. Tema osalusel tehti linnas teoks mitmeid suurprojekte - mida on väärt ainuüksi Sillamäe kultuurikeskuse ja spordihoone rekonstrueerimine. Minu seisukohast areneb poliitiline olukord selles suunas, et on aeg anda teed noortele. Ma leian, et Tõnis Kalbergi näol saab värskete meretuulte linn suurepärase juhi. Üheks tema suureks väärtuseks pean tugevaid närve - ta on tagasihoidlik mees, kes lahendab kõik küsimused rahulikult."

Kiviorg tuletas meelde, et kui Kalberg tuli Tartust Sillamäele, soovitas ta tal kiiresti kohalik tüdruk leida ja abielluda.  "Tahtsin, et ta siia pidama jääks, ning mis võib olla suurim magnet? Muidugi pere. Õnneks on see Tõnis Kalbergi "peamine projekt" õnnelikult lõppenud - ta leidis siin oma teisepoole ning nad kasvatavad juba poega."

Valmis töötama linna heaks

Kalberg ise tunnistas, et ei mõelnud sellele, et talle pakutakse linnapea ametikohta. Ent kui selle pakkumise sai, jäi nõusse, kuna peab Sillamäed ammu oma koduks ja on valmis selle heaks töötama.

"1998. aastast on siin väga palju paremuse poole muutunud ning loodetavasti positiivsed muutused jätkuvad," ütles ta. "Ei saa öelda, et linnas teoks saanud projektid on isiklikult minu teene. See on suure meeskonna sihikindel töö ning loodan, et me jätkame algatusi üheskoos. Praegu on kõige suurem probleem, mis tuleb lõpule viia, prügila sulgemine. Loomulikult on mul tulevikueesmärgid, kuid konkreetsemalt on sellest veel varavõitu rääkida."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles