Viru toit jõuab kingipakkidesse

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike väiketootjate jõulumaitseid sai degusteerida läinud pühapäeval, kui Jõhvi keskväljakul süüdati esimese advendi küünal.
Kohalike väiketootjate jõulumaitseid sai degusteerida läinud pühapäeval, kui Jõhvi keskväljakul süüdati esimese advendi küünal. Foto: Peeter Lilleväli

Tänavu sokutavad päkapikud ettevõtete jõulupakkidesse Ida-Virumaa väiketootjate hõrgutisi, näiteks kitsejuustu ja tomatimoosi, maapähklivõiet ning mandli- ja rukkijahust piparkooke.

MTÜ Kohalik Toit juhatuse liige Aigi Kullerkupp ütles, et idee pakkuda jõulupakkides Virumaa ehedaid maitseid tuli ühelt pealinna ettevõttelt, kes otsis tema kaudu kontakti Ida-Virumaa väiketootjatega.

"Sellel firmal on traditsioon kinkida oma koostööpartneritele igal aastal eri maakonna toite. Kuna lõime sel aastal mittetulundusühingu, mis ühendab Virumaa väiketootjaid, töötlejaid ja toitlustajad, kes pakuvad ehtsaid ja häid Virumaa toidutooteid, jõudsid nad seekord Viru toidu juurde. Kohalikud maitsed jõuavad selle firma kaudu näiteks pankadesse ja ülikoolidesse," selgitas ta.

Kümned tooted

30-liikmeline MTÜ Kohalik Toit on kokku pannud nimekirja rohkem kui 50 tootest, millest saab komplekteerida tellijale sobiva kingipaki. Näiteks sobivad sinna Konju mõisa kitsejuust ja Raudkivi talu tomatimoos, OÜ Praktov mandli- ja rukkijahust piparkoogid ning OÜ Sigwar jõuluvorst.

"Pakkimiseks kasutame Avinurme laastukorvi, et kaasata võrgustiku kõiki liikmeid," märkis Kullerkupp, lisades, et tänavu suudetakse täita umbes sadakond tellimust, mis võivad tulla ka eraisikutelt.

Jõulumaitseid mekkima

Novembris tutvustati Virumaa väikeettevõtjate jõulutoodangut siinsetele firmadele ja kohalikele omavalitsustele.

Esimese advendiküünla süütamisel Jõhvi keskväljakul said jõulutooteid degusteerida ja osta kõik tavatarbijad. Samasugune võimalus avaneb veel sel laupäeval, mil toimub hooaja viimane Viru toidu taluturg. Külmade ilmadega kaubeldakse Tartu mnt 2 hoones, kus 14. detsembril antakse teatepulk üle Promenaadi talupoele.

Taluturuga plaanitakse jätkata kevadel - kui tihedalt ja kus, on veel lahtine. See ei tähenda, et vahepeal suigutakse talveunne. "14. detsembril oleme väljas Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse jõuluturul. Talvel tahame end tutvustada lähilinnades Sillamäel, Narvas ja Kohtla-Järvel. Läheme kõige rahvarohkematesse kohtadesse, ilmselt kaubanduskeskustesse," ütles Kullerkupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles