Lumenappus pargisõiduvõistlust ära ei jäta

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse teeb eriti põnevaks see, et kaasa lööb Eesti suurlootus Kelly Sildaru.
Võistluse teeb eriti põnevaks see, et kaasa lööb Eesti suurlootus Kelly Sildaru. Foto: Matti Kämärä

Hoolimata pikast soojast ja mujal hõredaks muutunud lumest, on Kiviõli seikluskeskuses lund piisavalt, et sõita saaks kolmel laskumisnõlval ning lumelauapargis, kus järgmisel reedel hakkavad võistlema hüppemeistrid lumelaudadel ja suuskadel.

Ehkki pikad sulailmad on lumekihti oluliselt kulutanud, teatas Kiviõli seikluskeskus, et rahvusvaheline suusa- ja lumelauavõistlus "Estonian Open Slopestyle 2014" järgmisel nädalavahetusel toimub ning sellele on registreerunud ligi sada võistlejat kümnest riigist.

Kelly Sildaru võistlustules 

28. veebruarist 2. märtsini toimuval võistlusel on lisaks Läti, Leedu, Ungari, Itaalia, Venemaa, Ukraina ja Slovakkia sõitjatele lubanud pargisõidus kaasa lüüa maailma tippu kuuluvad noored lumelaudurid Norrast ja Soomest.

Naiste lumelauavõistlusel teeb kaasa "World Snowboard Tour´i" pargisõidu maailma edetabelis praegu 11. kohta hoidev soomlanna Kristina Nisula (22). Nimekamatest meessõitjatest on kohal norrakas Petter Gron (17), kes võitis veebruari alguses Norra karikavõistluse etapi meeste pargisõidu ja oli möödunud hooajal maailma lumelaualiidu korraldatud juunioride tippklassivõistluse finaalis teine.

Kohal on suur hulk Soome paremaid noori sõitjaid Vuokatti spordikoolist, kus on üles kasvanud oma ala maailmatipud Peetu Piiroinen, kes võitis rennisõidus hõbeda Vancouveri olümpial, ning Enni Rukajärvi, kes äsja Sotšis pargisõidus hõbemedali sai.

Reedel toimuvale freestyle-suusavõistlusele on registreerunud ka Eesti edukaim freestyle-suusataja Kelly Sildaru (12) koos väikevend Henry Sildaruga (7).

Nii reedel kui laupäeval algavad finaalsõidud kell viis ning pärast sõite esinevad mitmesugused ansamblid. Pühapäeval on mudilaste sõidud. Tegevusi jätkub aga läbi kolme päeva nii mäele kui ka keskuse peahoonesse, kus saab vaadata filmi või võtta ühelt Eesti tuntumalt suusainstruktorilt Valdo Kangurilt laviinikoolitust. "Nii et meie juurde võiks olla asja ka nendel, kes kõige suuremad lumelauaeksperdid ei ole," ütles seikluskeskuse juht Janek Maar.

Laskumisnõlvad avatud

Kõikidel võistluspäevadel on avatud ka laskumisnõlvad. Lumelauapark on küll reedel ja laupäeval ning pühapäeva esimesel poolel suletud. Need, kellel on hooaja- või päevapilet, saavad võistlusi vaatama tulla tasuta, teistel tuleb osta pääse.

Küll tuleb võistluspäevadel arvestada sellega, et tõstukijärjekorrad võivad olla pikad või tuleb teistel sõitjatel oodata, kuni võistlejad mäe otsa sõidavad.

Maari sõnul suudavad nad keskust selliste ilmadega veel vähemalt paar nädalat lahti hoida, sest toodetud lumevarusid jätkub umbes nii kauaks. Praegused ilmad lund juurde toota pole lasknud. Ka pikk prognoos ei luba praegu midagi head, kuid ka mullu ei ennustatud märtsiks häid tingimusi, ometi sai keskus pikalt lahti olla. Küll on suletud lumelauapargi raskeim liin, mida hoitakse võistlusteks.

Kehv talv on vähendanud ka sõitjate arvu. "Kui Tallinnas ja mujal Eestis lund ei ole, siis ei tule selle pealegi, et kusagil veel vingelt suusatada saab," tunnistas ta, et sõitjaid on nädalavahetustel mullusest vähem. Küll tähendab see, et need, kes sõita tahavad, saavad seda ka teha ning ei pea tõstukijärjekorras liiga pikalt seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles