Narva kutseõppekeskuse juht tuleb samast majast

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Veidenbaum soovib, et Narva kutseõppekeskus jätkaks senist arengut.
Riina Veidenbaum soovib, et Narva kutseõppekeskus jätkaks senist arengut. Foto: Ilja Smirnov

Narva kutseõppekeskust asub pärast jaanipäeva juhtima senine õppedirektor Riina Veidenbaum, kes valiti kuue kandidaadi seast.

Kui Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse etteotsa valiti hiljuti mees mujalt - Rakvere ametikooli juht Hannes Mets -, siis Narvas võitis konkursi inimene, kes tunneb kohalikke olusid läbi ja lõhki: kooli kauaaegne õppedirektor Riina Veidenbaum.

Narva kutseõppekeskus jäi ilma direktorita selle aasta veebruaris, kui Jüri Sasi valiti haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhatajaks. Nüüd oli Sasi komisjonis, kes pani paika tema mantlipärija.

Kontakt töötajatega

"Riina on töötanud üle seitsme aasta õppedirektorina. Ta tunneb hästi personali, on saanud hea kontakti töötajatega ning suudab end kehtestada," nimetas Sasi konkursi võitja tugevusi.

Tema sõnul viib Veidenbaum Narvas järjekindlalt ellu Eesti hariduspoliitikat, näiteks on ta viimased poolteist aastat vedanud eesti keele klubi töötajatele, kes on soovinud parandada oma eesti keele oskust.

"Nii mõnigi on rääkimiseks kindlust juurde saanud ja teinud tööks vajaliku keeleeksami. Mõnele tuleb üllatusena, et Narva kutseõppekeskuses saab vabalt riigikeeles suhelda. On küll töötajaid, kellel on eesti keelega probleeme, aga pole sellist suhtumist, et ei taha ja ei saa," rääkis Sasi.

Narva kutseõppekeskuse direktoriks soovis saada kuus inimest. Samapalju kandidaate oli kevadel Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse juhi kohale.

Head tingimused

"Mul on hea meel, et Narva kutseõppekeskuses on loodud õppijatele ja töötajatele nüüdisaegsed õppimis-, töö- ja arengutingimused. Soovin, et Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus jätkaks senist arengut. Olen veendunud, et motiveeritud, professionaalsete töötajatega saame luua õppijate jaoks parima kooli, seetõttu tuleb saavutatut sihikindlalt edasi arendada," märkis Riina Veidenbaum, lisades, et hindab kõrgelt võimalust töötada Narvas, suure arengupotentsiaaliga linnas.

Kuressaarest pärit ja Tallinnas õpetajaks õppinud Veidenbaum töötab Narva kutseõppekeskuse õppedirektorina alates 2007. aasta veebruarist. Enne seda pidas ta üle seitsme aasta Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna inspektori ametit ja oli üle viie aasta sama osakonna juhataja. 2004. aastal omandas ta pedagoogikamagistri kraadi.

Narva kutseõppekeskuses peab ta järgmise kuue aasta raskemaks pähkliks põhihariduse baasil õpetatavate erialade üleminekut eestikeelseteks.

"Oleme selle nimel tööd teinud mitmesuguste keeleõppeprojektide, kursuste, stažeerimiste ja keeleklubiga. Kes on soovinud, on saanud keele selgeks. Läbi aastate olen julgustanud oma kolleege iga päev keelt praktiliselt kasutama ja meie kooli õpilasi keeli õppima. Iga keel, mida oskame, suurendab meie võimalusi elus," märkis ta.

Kogu kutsehariduse suurim proovikivi on Veidenbaumi hinnangul kõikide osapoolte sisuline koostöö. "Oluline on, et nii tööandjad, kutseõppeasutuste meeskonnad kui ka õppijad tajuksid oma vastutust. Aastate jooksul olen kogenud, et parim tulemus sünnib kõikide osapoolte tegutsemises parimal moel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles