Narva promenaad ei pidanud paduvihmale vastu

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus sillutis sai kannatada, kuna pumpla ei saanud hakkama ohtra sademeveega.
Uus sillutis sai kannatada, kuna pumpla ei saanud hakkama ohtra sademeveega. Foto: OÜ RTS INFRAEHITUS

Narva kindluse seinte ja bastionide juures kulgev rannapromenaad peab valmima juuli alguseks, aga hiljutine paduvihm suutis valmistehtut nii palju rikkuda, et töövõtja palus ajapikendust.

Umbes kilomeetri pikkuse promenaadi rajamine piirijõe kaldale peamiselt euroraha eest algas möödunud aastal ja on praegu lõpule jõudmas. Täpsemalt peab promenaad olema valmis 1. juuliks. Aga nüüd juhtus midagi ootamatut.

Ootamatu paduvihm

Ehitusfirma RTS Infraehitus projektijuht Margus Nigul teatas tellijale ehk Narva linna arenduse ja ökonoomika ametile, et ilmselt tuleb objekti üleandmise tähtaega edasi lükata. Põhjuseks toodi 19. juuni tugev vihmasadu.

Promenaadi piirkonna sademevee kanalisatsiooni pumpla ei suutnud kogu vett vastu võtta ja ehitusplats jäi vee alla, mis on ka fotodel fikseeritud.

"Kaevude üleajamise tagajärjel on kahjustada saanud ca 800 m² valmis sillutiskiviga kaetud ala ning ca 600 m² valmis kivi- ja asfaltkatte aluseid. Sillutiskivi all oleva teekonstruktsiooni dreenkiht on täielikult ära uhutud ning sillutiskivi ära vajunud. Promenaadi sillutiskiviga kaetud alal on nähtavad ulatuslikud reoveest põhjustatud määrdumised, mis võivad viia juba paigaldatud sillutiskivi väljavahetamiseni. Reoveest põhjustatud määrdumised betoonpindadel (milleks on ka sillutiskivi) on väga raskesti eemaldatavad," teatas ehituse töövõtja ametlik esindaja Margus Nigul.

Sillutiskivi tootjaga konsulteerides sai töövõtja teada, et uus partii võib kohale jõuda 15. juuliks, seega kohustub RTS Infraehitus objekti tellijale üle andma 25. juuliks ehk kolm nädalat tähtajast hiljem.

Promenaadi veel lõpetada ei õnnestu

Tähtaega edasi lükata, mis tähendab lepingu muutmist, ei olegi nii lihtne, ütles Põhjarannikule Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti projektiosakonna peaspetsialist Angelina Liiv. Tema sõnul on selleks vaja projekti rahastamist vahendanud ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) heakskiitu.

Juba täna suundub EASi rahastamisprogrammi esindaja Kirde-Eestisse, et tutvuda tööde käiguga.

"Arvan, et järgmisel nädalal on meil midagi teada ja me vastame ehitajale," võttis Liiv olukorra kokku.

Muidu on Narva rannapromenaadi projekti juba ammu enne kurikuulsat vihmasadu aasta võrra ehk 2015. aasta juulini pikendatud, aga üksnes lõviskulptuuride puhul. Põhjarannik on varem kirjutanud, et algselt kavandatud abstraktsetele skulptuuridele ei leitud valmistajat ja mõningate lisaprotseduuride järel andis linn tellimuse konkursil teiseks tulnud töö autorile Aivar Simsonile. Simson valmistab ise realistlikud lõvid, kuid arusaadavalt esialgu plaanitust hiljem.

Sellegipoolest peavad ehitustööd lõppema tänavu, täpsustas Liiv. Lõvide jaoks valmistatakse plats ette uue promenaadi Rootsi terrassi laste mängualal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles