Pühad tõid seikluskeskuse rahvast täis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajarekord avamisajast jäi küll purustamata, kuid sõitjaid jätkus mäele igaks päevaks.
Külastajarekord avamisajast jäi küll purustamata, kuid sõitjaid jätkus mäele igaks päevaks. Foto: Matti Kämärä

Pühad ja neile järgnenud nädalavahetus tõid Kiviõli seikluskeskuse rahvast täis: iga päev käis keskuses rohkem kui pool tuhat suusatajat. 

Kiviõli seikluskeskus, kes avas esimesed laskumisnõlvad juba detsembri alguses, sai eelmisel nädalal õige hoo sisse. Esimesest hooajast pärit rekord, kui päeva jooksul käis sõitmas 700 inimest, jäi küll napilt ületamata, kuid iga päev oli sõitjate arv 500-600 inimese juures.

"Esimesel päeval alustasime kell 12 ja see oli ilmselge viga: inimesed olid selleks ajaks kohal, kohvikus kõhu täis söönud ja siis tulid kõik korraga sõitma," tunnistas keskuse juht Janek Maar, et korraks lõid sõitjad mäe umbe ning tõstuki- ja rendikeskuse laenutusjärjekord venis väga pikaks. "Nii näiteks ostis inimene kolmetunnise mäepileti ning alles siis selgus, et poolteist tundi sellest kulus varustuse rendi järjekorrale ja sõitmiseks jäi väga napilt aega," rääkis ta.

Järgmistel päevadel avati keskus varem ja sellist järjekorda ei tekkinud − rendikeskuses kulus varustuse laenutamiseks alla poole tunni ja tõstukisaba oli kuni kümne minuti pikkune. Kõige mugavam on jätkuvalt sõita nädala sees, kui rahvast on vähe, tõstukijärjekorrad puuduvad ja laskumisnõlval on rohkem ruumi.

Juba lähiajal loodab keskus avada 600meetrise laskumisnõlva. Lumekahurid on töötanud kogu aeg, kui ilm on kannatanud. Osa lumest kulub olemasolevate nõlvade parandamiseks − vahepealse sulaga muutusid need jäiseks ja teevad algajatele sõidu ülemises mäeosas keeruliseks. Samuti tahab üks 400meetrine nõlv paksemat katet.

Ka lumelauapargi tarbeks on alustatud lume tootmist. "Tahame seal üles panna mõned hüpped, mis on hädavajalikud selleks, et Kelly Sildaru saaks võistlusteks harjutada Eestis, mitte ei peaks sõitma Soome," ütles Janek Maar, kelle sõnul tuleb Kelly osalema veebruaris mäel toimuval võistlusel ja praegu tegeldakse talle väärilise vastase otsimisega. "Peame läbirääkimisi ühe Uus-Meremaa poisi treeneriga. Poiss on Kelly eakaaslane," rääkis Maar.

Juhul kui aastalõpu sulale järgneb uus külmaperiood, on lootust, et park saab paari nädalaga valmis. Ettevalmistustööd teeb seikluskeskus ise, viimase lihvi annavad lätlased, kes parki planeerida ja ehitada aitavad. Nende ülesandeks jääb pargi hooldamine ka suurvõistluse ajal.

Murdmaasuusarajad on juba avatud. Vabastiilirada on sees kogupikkuses, klassikajälg nendes kohtades, kus lund on piisavalt. Rendikeskusest on võimalik laenutada ka murdmaasuusavarustust. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles