Korb lahkus riigikogust enam kui 20 000 euroga, Paasmäe ja Surva poole väiksema summaga

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Valeri Korb kinnitas märtsi lõpus, et ei sihi praegu mingeid töökohti ja soovib puhata.
Valeri Korb kinnitas märtsi lõpus, et ei sihi praegu mingeid töökohti ja soovib puhata. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolme viimasesse riigikogu koosseisu kuulunud Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna liider Valeri Korb saab lahkumishüvitiseks kuus palka ehk üle 20 000 eurot. 

Korb kandideeris riigikogusse ka märtsis toimunud valimistel, ent 798 häält polnud piisav valituks osutumiseks. 

Kohtla-Järve linnavolikogusse kuuluv Korb ütles märtsi lõpus Põhjarannikule, et ei sihi praegu mingeid ametikohti. "Tänasel päeval olen tavaline volikogu liige. Võtan aja maha ja puhkan natuke," sõnas ta.

Ligikaudu kaheksa kuud riigikogusse kuulunud asendusliikmetele, keskerakondlasele Eevi Paasmäele ja kuus kuud seda rolli täitnud reformierakondlasele Aivar Survale, näeb seadus ette kolme kuu palga suuruse hüvitise ehk ligikaudu 10 300 eurot. 

Paasmäe ja Surva kandideerisid samuti uuesti riigikogusse, kuid ei osutunud samuti valituks. 880 häält kogunud Surval on võimalik asendusliikmena parlamenti saada, kui Ida-Virumaa enim hääli kogunud reformierakondlane Eerik-Niiles Kross peaks sealt taanduma. 

Tulenevalt riigikogu liikme seadusest said 21 riigikogu eelmise koosseisu liiget kuue kuupalga suuruse lahkumishüvitise. Kolme kuupalga suuruse hüvitise saajaid oli kolm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles