Jõhvi pargis peksti 14 valgustit puruks, mitu valgustit kleebiti teibiga kinni

Põhjarannik
Copy
14 lõhutud pargivalgusti parandamine võib Jõhvi vallale maksma minna mitu tuhat eurot.
14 lõhutud pargivalgusti parandamine võib Jõhvi vallale maksma minna mitu tuhat eurot. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Lihtsalt tigedaks teeb selline asi," laiutab Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm käsi, kui räägib Jõhvi pargis toimunud valgustite lõhkumisest.

Osad Jõhvi pargi valgustitest on tundmatu isiku poolt teibiga kinni kaetud.
Osad Jõhvi pargi valgustitest on tundmatu isiku poolt teibiga kinni kaetud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eelmisel reedel helistas vallavalitsusse tähelepanelik elanik, kes märkas, et pargi tagumises osas on 14 valgustil klaasid lõhutud. Tegu on ligemale neli aastat tagasi parki paigaldatud tänavavalgustitega. 

"Püüame midagi teha, et Jõhvis oleks parem elada, aga siis tulevad ühed kaaskodanikud ja lihtsalt lõhuvad ära," sõnas Tamm. 

Kui alguses arvas ta, et valgustite pihta on tulistatud õhupüssist, siis pärast nende lähemat vaatlust selgus, et klaasides on suured augud. See viitab pigem kividega puruks loopimisele.  

Veelgi arusaamatum on, et valgustitest on teibiga üle kleebitud, et need ei helendaks. Tamme sõnul pidi keegi selleks kuue meetri kõrguste postide otsa ronima. 

Kui palju täpselt valgustite taastamine vallale maksma läheb, ei oska Tamm esialgu öelda. "Me ei teagi praegu, kas on võimalik leida sellistele valgustitele uued klaasid või tuleb kõik lõhutud valgustid tervikuna välja vahetada. Aga paari-kolme tuhande eurone pauk on see ikkagi, kui arvestada ainuüksi tõstuki rendi, töö- ja materjalide kulu," sõnas ta, lisades, et enamik valgustitest, kus klaasid ära lõhuti, on muus osas töökorras ja põlevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles