Ida-Virust pääsesid laulukaare alla kõik koorid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kõige rohkem sõidab Ida-Virumaalt Tallinna mudilaskoore − üksteist. Pilt on tehtud Jõhvi kontserdimajas toimunud mudilaskooride eelproovis. Tookord kiitis mudilaskooride dirigent Annelii Traks, et Ida-Viru mudilased kõlasid väga hästi. "Üle poole lauljatest on vene emakeelega, aga tunda oli, et nad on tekstiga hästi palju tööd teinud," märkis ta.
Kõige rohkem sõidab Ida-Virumaalt Tallinna mudilaskoore − üksteist. Pilt on tehtud Jõhvi kontserdimajas toimunud mudilaskooride eelproovis. Tookord kiitis mudilaskooride dirigent Annelii Traks, et Ida-Viru mudilased kõlasid väga hästi. "Üle poole lauljatest on vene emakeelega, aga tunda oli, et nad on tekstiga hästi palju tööd teinud," märkis ta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa on juuli alguses toimuval XXVII üldlaulupeol Tallinnas esindatud ligemale üheksasaja laulusuuga.

"Peole saavad kõik koorid, kes on oma laulud ära õppinud ja oskavad neid korralikult ette kanda," kinnitas laulupeo kunstiline juht Peeter Perens Põhjarannikule aprilli algul, kui osales Jõhvis segakooride ettelaulmisel. "Kui võrrelda tantsupeo omaga, siis ma arvan, et meie sõelas on augud väga suured. Selles mõttes on see väga sõbralik," lisas ta.

Ida-Virumaalt mahtusid aukudest läbi kõik koorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles