Jõhvi vald jagab esimesed raemedalid

Põhjarannik
Copy
Foto: Jõhvi vallavalitsus

Jõhvi vallavalitsus kinnitas 14. mai istungil Jõhvi raemedali esimesteks kavalerideks kultuuriministeeriumi lõimumisvaldkonna rahvusvaheliste suhete juhi ja Jõhvi muuseumi seltsi juhatuse esimehe Anne-Ly Reimaa tema mitmekülgse kultuurilise ja ühiskondliku tegevuse eest Jõhvi heaks, Arved Jõgisoo suure panuse eest Jõhvi elu edendamisel ja iseseisva Eesti riigi taastamisel ning kohaliku ettevõtja Igor Tjurini ettevõtluse arendamise eest, mis on viinud Jõhvi nime maailmakaardile.

Alates 2005. aastast annab Jõhvi välja Jõhvi aukodaniku tiitlit, millega kaasneb ka aukodaniku märk. Ühes sellega tekkis vallavalitsuse teatel idee teenetemedalist, mis on nüüd lõpuks teoks saanud Jõhvi raemedali näol. Raemedaliga ei kaasne rahalist preemiat või muid hüvesid. Jõhvi raemedal koosneb medalilindist (vertikaalselt asetsevast vallalipust), mis on siidmuareest, ja hõbedasest medalimärgist. Raemedali põhiliseks kujunduselemendiks on Jõhvi vapp aastast 1938. Jõhvi vapikilbil on sümbolitena kolm hõbedast kuuske ja kullatud punahirve pea.

Vappi ümbritsevad stiliseeritud kuuseoksad ning medali motoks on "Salus populi suprema lex" ("Rahva hüved olgu ülim seadus").  Jõhvi raemedali kujunduse autor on Jõhvi kunstnik Kalev Prits.

Jõhvi raemedal antakse välja tegusatele ja Jõhvi arengusse jälje jätnud inimestele. Esimesed raemedalid antakse üle selle aasta 18. mail, Jõhvi päeval vallavanema pidulikul vastuvõtul Jõhvi raekojas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles