PÄEVA PILT: Noored ratturid näitasid oma oskusi vigursõidurajal

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval võtsid Jõhvis mõõtu maakonna üheteistkümne kooli noored jalgratturid. "Vigurivänt" on noori jalgrattureid harinud juba ligi kaks aastakümmet ning loodetavasti on tänu osavamale jalgrattavalitsemisele ja liiklusteadmistele nii mõnigi avarii olemata jäänud. 

Nagu ikka, algas võistlus teoreetiliste teadmiste kontrolliga ning seejärel tuli iga kooli neljaliikmelisel võistkonnal näidata oma osavust vigursõidurajal. Kui vaadata koolide parklaid, on jalgrattad koolis käimiseks väga populaarne liiklusvahend, olgu siis maal või linnas.

Kohaliku politseijaoskonna esindajad rääkisid noortele piirkondliku liikluse omapäradest. Sajandite jooksul välja kujunenud teedevõrk pole paraku ideaalne raamatunäide, vaid väikse vimkaga, mida liikleja peaks teadma. Jõhvis näiteks on üks ohukoht tunnel oma langusega: see võimaldab jalgratturil arendada suurt kiirust, aga tunnel varjab teiselt poolt tulijaid, kes samuti kihutada võivad. 

Ida-Virumaa parimaks jalgrattavõistkonnaks ja "Vigurivända" maakondlikuks võitjaks kuulutati Toila gümnaasium, kes edestas Mäetaguse kooli ja Narva Kesklinna gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles