Põhjarannikul on ligemale 100 000 lugejat

Põhjarannik
Copy
Põhjaranniku paberlehe lugejate arv ulatub ligemale 50 000 inimeseni.
Põhjaranniku paberlehe lugejate arv ulatub ligemale 50 000 inimeseni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Värskelt avaldatud Eesti Lugejauuringu andmetel oli 2019. aasta kevadel Ida-Virumaa päevalehel Põhjarannik ja tema venekeelsel väljaandel Severnoje Poberežjel kokku 94 000 lugejat. 

49 000 lugejat loeb Põhjarannik/Severnoje Poberežje paberlehte, neist 26 000 teeb seda püsivalt ehk loeb iga lehenumbrit. 

Ainult veebilugejate arv ulatub Põhjarannik/Severnoje Poberezjel 45 000 lugejani. Veebilugejate arv on viimase poolaasta jooksul kasvanud üle 10 protsendi. 

Põhjarannik/Severnoje Poberežje peatoimetaja Erik Gamzejev ütles, et ajalehe lugejaskonna suurus on võrreldav maailma suuremate jalgpallistaadionidega. "Põhjarannikut on kõige põhjaliku Ida-Virumaa elu kajastaja ja seetõttu on ka ootuspärane, et seda loeb suurem enamus Eesti ühe suurema maakonna elanikest. Viimase poolaasta jooksul on seoses huvi kasvuga Ida-Virumaa vastu suurenenud märgatavalt ajalehe veebiväljaande loetavus ka väljaspool maakonda," sõnas ta. 

Tänu suurele lugejaskonnale on Põhjaranniku meediakanalid ka Ida-Virumaa kõige efektiivsemad reklaamikanalid, mis võimaldavad jõuda nii eesti- kui venekeelsete elanikeni. 

Põhjarannik on praegu üks soodsama tellimishinnaga maakonnalehti Eestis, mille aastatellimus eraisikule maksab 86 eurot ja kuutellimus  e-arvega püsimakselepinguga 7,30 eurot. See hind sisaldab nii paberlehte, kui võimalust siduda oma tellimus digilehega ja lugeda veebis maksumüüri taga olevaid lugusid veel enne, kui need paberlehega postkasti jõuavad.  

Lisaks eesti- ja venekeelsele päevalehele Põhjarannik/Severnoje Poberežje ja eesti- ning venekeelsele veebiportaalile pohjarannik.ee, annab toimetus välja ka kord kuus trükiarvuga 50 000 eksmeplari ilmuvat venekeelset ajalehte Severnoje Poberežje Ekstra, mis levib otsepostitusega Ida-Virumaa linnades ning ajakirju Ida-Virumaa Suvi ja Ida-Virumaa Talv. 

Eesti Lugejauuringut  viib regulaarselt läbi uuringufirma RAIT Faktum & Ariko ja selle tulemused avaldatakse kahel korral aastas - kevadel ja sügisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles