Kohtla-Nõmmel peeti minitantsupidu

, Küljendaja
Copy
Kohtla-Nõmme kooli staadionil sai teisipäeva õhtul aimu, mida tantsitakse veidi rohkem kui kuu aja pärast Tallinnas Kalevi staadionil.
Kohtla-Nõmme kooli staadionil sai teisipäeva õhtul aimu, mida tantsitakse veidi rohkem kui kuu aja pärast Tallinnas Kalevi staadionil. Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

"Ilmataat hoidis meid − vihmapilv läks ära. Järelikult me oleme head tantsijad," rõõmustas Kohtla-Nõmme tantsupeo korraldaja Imbi Tito.

Imbi Tito ise oli teisipäeva õhtul koolistaadionil esindatud mitme põlvkonnaga. "Minul tantsib ema, üks lapselaps, mina ise, keskmine õde, noorema õe poeg... Pool suguvõsa on platsil," rääkis Kohtla-Nõmme kooli õpetaja ja peo üks korraldaja.

Kokku osales Kohtla-Nõmme kooli viiendal tantsupeol "Tantsuga suvesse" 235 tantsijat Toila ja Jõhvi vallast ning Kohtla-Järve linnast. Kava pani kokku tantsuõpetaja Urve Kilk. Enamik peol esitatud tantsudest − 16 − on XX üldtantsupeo "Minu arm" kavas.

"Tavaliselt teemegi peo kas enne noorte- või üldtantsupidu, et kava näeksid ka need, kes suurele peole pealtvaatajana ei pääse. Ja rühmad, kes ise seekord Kalevi staadionile ei pääsenud, said tantsida ning õpitut näidata. Need, kes peole ei saanud, tantsivad ka hästi," rääkis Tito.

Kohtla-Nõmme koolis taaselustati rahvatantsu traditsioon 2004. aastal Urve Kilgi abiga. "Eelmistelt pidudelt pole meie rühmad eemale jäänud, aga seekord jäi välja 6.-8. klasside rühm, kus oli ka suur konkurss. Lapsed on loomulikult tujust ära. Selles vanuses on eriti poisse raske tantsima motiveerida," tunnistas Tito, kes kasvatab rahvatantsijatele järelkasvu mitte ainult koolis, vaid ka lasteaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles