Kohtla-Järve andis korteriühistutele remonditoetuse taotlemiseks ainult nädala

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Korteriühistu investeeris selle Keskalleel asuva maja fasaadi kordategemiseks kenakese summa, ent tehtud tööde eest hüvitist saada ühistul lootust pole.
Korteriühistu investeeris selle Keskalleel asuva maja fasaadi kordategemiseks kenakese summa, ent tehtud tööde eest hüvitist saada ühistul lootust pole. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve eelarves on tänavu korteriühistute toetamiseks ette nähtud 50 000 eurot − peaaegu kaks korda rohkem kui mullu. Ent neljapäeval linnavolikogus kinnitatud määruse kohaselt on taotluste esitamise tähtaeg niivõrd lühike, et vaevalt keegi tänavu seda raha saada jõuab.

Kohtla-Järve linnavolikogu kinnitas neljapäeval korteriühistutele toetuste andmise korra muudatused. Kuna raha ühistute toetamiseks on tänavusest eelarvest eraldatud mullusest rohkem, suureneb auditi tegemiseks, juhatuse liikmete koolitamiseks ja muuks sääraseks makstav summa − kulutatud rahast saab tagasi kuni 20 protsenti, kuid mitte üle 300 euro. Heakorrastus- ja haljastustööde tegemisel − puude ja põõsaste istutamine, prügikonteinerite platside korrastamine, valvesüsteemide või mänguväljakute paigaldamine − hüvitatakse kuni 50 protsenti tehtud kulutustest, kuid mitte üle 1000 euro. Suurte ehitustööde tarbeks − fassaadi, katuse jms remont − võib taotleda kuni 10 000 eurot."

"Need summad võib saada kuni kolme aasta jooksul," ütles Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin. "Taotlejad võivad arvestada eelnimetatud summadega ühe, kahe või kolme aasta jooksul. Näiteks kui sel aastal sai ühistu 10 000 eurot, siis järgmisel kahel aastal ta taotlust esitada ei saa. Täpsed tingimused ja vajalike dokumentide nimekiri avaldatakse lähipäevil. 50 000 eurot ei ole suur summa, kuid see raha on eelarves ette nähtud käesoleval aastal. Järgmisel aastal võib see summa muutuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles