Meedikud manitsevad tänavusel Narva energiajooksul mitte tormama

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Meedikud soovitavad osalejatel kuuma ilmaga tarbida piisavalt vedelikku nii jooksu eel, ajal kui pärast finišit.
Meedikud soovitavad osalejatel kuuma ilmaga tarbida piisavalt vedelikku nii jooksu eel, ajal kui pärast finišit. Foto: Kirill Smirnov / Põhjarannik

Laupäeval toimuval Narva energiajooksul on oodata 30kraadist palavust ning seetõttu soovitab meditsiiniteenistus osalejatel keskenduda pigem raja läbimisele kui võimalikult hea koha ja aja saavutamisele.

Ilmateenistuse prognoosi järgi püsib laupäeval esimeses pooles, mil Narva energiajooks toimub, ligikaudu 30kraadine  leitsak. Tuule tugevnemist, tugevat hoovihma ja äikest võib oodata alates pärastlõunast.

Seoses erakordselt palava ilmaprognoosiga tuleb Narva energiajooksu korraldajate ja meditsiiniteenistuse teatel arvestada mitmekordse energiakulu, vedelikukao ja ülekuumenemise ohuga.

Osalejatel soovitatakse kanda heledat peakatet ning tarbida piisavalt vedelikku nii enne starti, jooksu ajal kui peale jooksu.

Seekordsel ekstreemsetes oludes toimuval energiajooksul tasub eesmärgiks võtta raja läbimine, aga mitte  sportlik tulemus.

"Raskuste ilmnemisel aeglusta oluliselt tempot, jää seisma, puhka varjus ja kaalu edasiliikumisest loobumist. Märgates rajal hädasolijaid, palume osalejail teatada sellest rajal liikuvaile eraldusmärkidega meditsiinitöötajale, korraldamisega seotud inimestele või hädaabinumbril 112," teatasid jooksu korraldajad ja meditsiiniteenistus reedel levitatud märgukirjas.

Meditsiinitöötajatel on õigus osaleja tema enda tervise huvides rajalt ära kutsuda silmnähtavate terviseprobleemide ilmnemisel.

Korraldajad pakuvad neile, kes soovivad palava ilma tõttu sel aastal osavõtust loobuda, võimalust registreerida ümber Narva Energiajooksule 2020. aastal või teistele rahvaspordisündmustele, mis on koondatud portaali jooks.ee.

Ümberregistreerimise soovist tuleb teatada e-mailile jooks@jooks.ee hiljemalt  tund enne Narva Energiajooksu starti.

Poolmaratoni start on laupäeval Narvas Joaorus kell 11. 6 km rajale lähetatakse jooksjad ja kõndijad kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles