Presidendi külaskäik põlevkivienergeetikutele tulevikuoptimismi ei lisanud

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
President Kersti Kaljulaid surub lahkudes kätt Eesti Energia juhatuse liikmel Raine Pajol, kel tuleb koos valitsusega leida sügiseks lahendused, mis saab sügisel rohkem kui tuhandest kaevurist ja energeetikust, kelle töö on saastekvootide kõrge hind ära võtnud.
President Kersti Kaljulaid surub lahkudes kätt Eesti Energia juhatuse liikmel Raine Pajol, kel tuleb koos valitsusega leida sügiseks lahendused, mis saab sügisel rohkem kui tuhandest kaevurist ja energeetikust, kelle töö on saastekvootide kõrge hind ära võtnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeva pärastlõunal kaevurite ja energeetikute ametiühingujuhtidega kohtunud Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi sõnul tuleb tunnistada, et põlevkivienergeetika aeg on läbi saamas, ning peab tegutsema selle nimel, et praegu sellega hõivatud inimeste üleminek teistesse majandussektoritesse läheks kiiresti ja sujuvalt. 

Kohtumise toimumise ajal näitas elektrijaamade olmehoone tabloo, et Narva jaamadest tuleb elektrit parajasti vaid 220 megavati jagu. Eesti tarbimine ulatus samal ajal ligemale 1000 megavatini, mis tähendab, et arvestades ka tuuleparke ja teisi Eesti elektritootjaid, importis Eesti parajasti kaks kolmandikku tarbitavast elektrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles