Jõhvi volikogu esimehe palga vähendamise eelnõud pole enam kui kolme kuu jooksul päevakorda võetud

Erik Gamzejev
Copy
Opositsioon tahaks volikogu esimehe Eduard Easti palka vähendada peaaegu kolm korda, aga seda pole õnnestunud teha, sest see küsimus ei jõua isegi volikogu istungi päevakorda.
Opositsioon tahaks volikogu esimehe Eduard Easti palka vähendada peaaegu kolm korda, aga seda pole õnnestunud teha, sest see küsimus ei jõua isegi volikogu istungi päevakorda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavolikogu opositsioon esitas juba aprillis eelnõu, mis näeb ette vallavolikogu esimehele praegu makstava 2500 euro suuruse tasu vähendamist ligi kolm korda, aga seda pole siiani arutatud, kuna siiamaani pole see jõudnud ühegi istungi päevakorda. 

Aprillis võtsid võimuliidu saadikud selle päevakorrast maha ja otsustasid saata selle eelnõu vallavalitsusele analüüsimiseks. Kuigi see sai juuni alguses tehtud, ei ole küsimus pääsenud ka järgmiste volikogu istungite päevakorda. 

Eduard East selgitas eelnõu toppma jäämist sellega, et vallavalitsus analüüsist selgus, et eelnõud tuleb täiendada. "Seda peaksid tegema eelnõu esitajad, aga nad pole oma täiendusi ega parandusi siiamaani teinud. Kui nad need ära teevad, siis kaalume uuesti eelnõu päevakorda võtmist. Pall on minu hinnangul nende käes," leidis East.

Kuni eelmise aasta suveni maksti Jõhvi volikogu esimehele hüvitist, mille suurus oli 700 eurot. Mullu juulis volikogu esimeheks valitud Eduard Eastile määrati aga ametipalgaks 2500 eurot. Opositsiooniline valimisliit Jõhvi Eest esitas aprilli lõpus eelnõu, mis vähendaks seda tasu 900 eurole. Opositsiooni hinnangul peaks igale mõtlevale volikogu liikmele ja Jõhvi valla elanikule praeguseks lõplikult selge olema, et Jõhvi vallavolikogu ei vaja palgalist volikogu esimeest.

Eelnõu üks esitajatest, Niina Neglason on öelnud, et Jõhvi võimud lükkavad volikogu esimehe palgaküsimuse päevakorda võtmist edasi otsitud põhjustel.

Eelmisel neljapäeval toimunud volikogu istungil esitasid opositsioonisaadikud valimisliidust Jõhvi Eest ja Reformierakonnast ning Allan Mänd praegu võimuliitu kuuluvast Keskfraktsioonist Eduard Eastile umbusaldusavalduse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles